Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului sărbătorită la Rezina

Angajații din sectorul medical și farmaceutic a raionului Rezina, au avut parte de un sfârșit frumos de săptămână cu flori, aplauze și diplome. În contextul sărbătorii Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, vineri, 14 iunie, 2024 în ajunul sărbătorii, Consiliul raional Rezina în parteneriat cu Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov” au organizat o festivitate solemnă, oficiată de prezența președintele raionului dl Teodor Cuculescu și vicepreședintele raionului pe probleme juridico-sociale dl Valentin Rotari.

Cu mesaj de felicitare, a deschis festivitatea dl Teodor Cuculescu, menționând că această sărbătoare este o frumoasă ocazie de a veni cu cuvinte de mulțumire, recunoștință și apreciere pentru toți cei, care prin vocație au devenit profesioniști, dedicându-și destinul suferințelor oamenilor. Adevărați eroi ai zilelor noastre sunt ei -medicii, asistentele medicale, farmaciștii, cât și alți lucrători încadrați în sistemul sănătății care asigură buna funcțonare a instituțiilor medicale. Un respect deosebit exprimăm veteranilor domeniului de ocrotire a sănătății, celor care au pus temelia sistemului de sănătate în raion, transmițând bogata lor experiență tinerilor specialiști.

Totodată, pe lângă cuvintele de apreciere adresate lucrătorilor medicali, președintele raionului i-a nominalizat pe mai mulți dintre aceștia, menționându-i cu diplome, pentru muncă asiduă, profesionalism, devotament și performanțe deosebite.

Cu cuvinte alese dedicate celor care stau la straja sănătății noastre, au ieșit în fața celor prezenți vicepreședintele raionului dl Valentin Rotari, directorul interimar IMSP SR Rezina dl Evgeni Verlan, șef secție CMF Rezina dna Ludmila Calin, președintele comitetului sindical al CMF Rezina dna Corina Carp și dna Angela Racu, directorul Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”, care a și moderat evenimentul cu mult suflet și măiestrie.

La rândul lor, conducătorii instituțiilor medicale și-au felicitat și dumnealor colegii, le-au mulțumit pentru faptul că împreună fac o echipă bună în ocrotirea sănătății locuitorilor datorită entuziasmului și ambiției fiecăruia, iar cei mai buni, din partea administrației au primit diplome și flori.

Evenimentul a continuat cu un concert oferit de colectivele artistice din cadrul Palatului raional de cultură „Nicolae Lupov”, pentru toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul Sănătăţii. Au evoluat Ansamblul de violine „Rapsodia” conducător Tatiana Melnic, Ansamblul Orchestra de muzică „Floricica” dirijor Igor Bucătar și soliștii: Cătălina Groza, Lia Gheorghiță și Sorina Socolean Cernei.