Vizită de lucru în raionul Rezina a Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova dna Lilia Dabija

Pentru prima dată în acest an 2023, pe 6 aprilie, în sala de conferințe a Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov”, din orașul Rezina, a avut loc o vizită de lucru a Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova dna Lilia Dabija cu primarii din raionul Rezina.

În cadrul ședinței, la care au participat Vicepreședintele raionului dnl Teodor Cuculescu, reprezentanți ai Oficiului Teritoarial Orhei al Cancelariei de Stat, primari și secretari din raionul Rezina, angajați ai consiliului raional și primăriei orașului, au fost abordate multe aspecte imporante privind activitatea APL-urilor și dificultățile acestora pe care le întâmpină în domeniile de dezvoltare a drumurilor, canalizării și iluminării stradale publice, au fost și discutate activitățile de desfășurare privind înverzirea plaiului în localități. În cadrul acestui dialog, s-a pus accent și pe informarea despre proiectele consiliului raional Rezina care sunt la moment în derulare privind renovarea drumurilor din satele raionului.

Ministrul Lilia Dabija împreună cu primarii au pus în discuții proiectele câștigate prin Programul ,,Satul European” și etapele de implimentare. Aceste proiecte vizează domeniul de infrastructură, apeduct și canalizare, drumuri, iluminat stradal modern, renovări ale grădinițelor de copii. Pe parcursul ședinței, s-a vorbit despre proiectul în derulare- Coridorul 10 din raioanele Telenești și Rezina, inspectat de ASD, care are o lungime de 36,5 km. Lucrările de îmbunătățire sunt executate de 3 sectoare de drum și traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale dna Lilia Dabija, a anunțat că pe parcursul anului 2023 vor mai fi noi apeluri de propuneri pentru comunitățile din Republica Moldova, la care a îndemnat primarii să participe activ.