Vizită de lucru în raionul Rezina a Dlui Vasile ȘARBAN, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare

Vineri, 10 februarie, curent, în Sala de Conferințe a Palatului raional de Cultură, Consiliul raional Rezina cu Direcția Agricultură și Alimentație, a organizat o ședință de lucru cu producători agricoli și antreprenori din raion, la care a fost invitat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, dnl Vasile Șarban.

Întrevederea a fost organizată în scopul analizei problemelor cu care se confruntă agricultorii, potențialele soluții pentru diminuarea acestora și informarea privind politicile statului aferente sprijinirii și dezvoltării sectorului.

Direcția Agricultură și Alimentație din cadrul consiliului raional, au venit cu o descifrare despre situația în sectorul agricol, problemele actuale și perspective. Au informat producătorii agricoli și antreprenorii din raion, despre oportunitățile și posibilitățile oferite de proiectele în domeniul agriculturii pentru anul 2023.

Ulterior, oficialii au întreprins  cîteva vizite în teritoriu, la producătorii locali, pentru a afla despre problemele cu care se lovesc mai des.

Prima vizită a fost în satul Saharna, la ,,Sistemul de Irigare Saharna”, unde au abordat discuții focusate pe căutarea posibilităților și oportunităților optimale pentru restabilirea Sistemului de Irigare, care de mulți ani nu funcționează.

O altă vizită a fost în satul Țareuca, la Cooperativa de Întreprinzător  ,,DAMMAG GRUP”, iar dnl Alexandru Locoman, cel care cu success a început dezvoltarea afacerii, astăzi deține un Frigider cu  cameră pentru păstrarea fructelor proaspete dar și o secție de uscarea fructelor.

Toți producătorii agricoli au fost auziți și cu siguranță ministerul va lua atitudine la toate solicitările parvenite din partea acestora întru realizarea și rezolvarea problemelor.

Borovschi Tatiana