Vizită de lucru a Secretarului de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile ȘARBAN în raionul Rezina

În raionul Rezina, joi, 16 mai, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile ȘARBAN, a întreprins o vizită de lucru. Oficialul a avut discuții cu producătorii agricoli din raion și cu administrația publică locală despre situația din agricultură, problemele actuale și perspectivele de dezvoltare.

În debutul ședinței, președintele raionului Rezina dl Teodor Cuculescu a salutat prezența și a îndemnat agenții economici să fie activi în discuții și deschiși spre orice colaborare.

Scopul acestei vizite de lucru în orașul Rezina a dlui Vasile Șerban, este realizările, problemele și provocările din sectorul agricol, precum și potențialele soluții pentru diminuarea și lichidarea acestora. Totodată, Vasile ȘARBAN a venit cu informații utile în adresa agricultorilor privind politicile statului aferente sprijinirii și dezvoltării sectorului.

În cadrul ședinței, au fost puse în discuții diverse problemele strigente cu care se confruntă zilnic producătorii agricoli din raionul Rezina și anume trecerea gospodăriilor țărănești în gospodării de familie, viitorul și soarta cotei valorice a producătorilor agricoli, aprovizionarea cu imputuri agricole (fertilizanți, produse de uz fitosanitar, material semincer certificat). O altă problemă care nu poate rămâne în umbră este achitarea accizei la motorină și achitarea impozitului funciar la gospodăriile țărănești.

La final dl Vasile ȘARBAN, a menționat că este deschis spre colaborare și propuneri pentru rezolvarea problemelor discutate în cadrul ședinței, care ulterior vor fi negociate cu Ministerul Finanțelor și Protecția Muncii.

Vizita de lucru a continuat în localitatea Peciște din raionul Rezina, la SRL Lorirodi Trans- beneficiari de subvenții pentru procurarea tehnicii performante și infrastructură de irigare a culturilor legumicole.