Serviciul prevenție a Secției Situații Excepționale Rezina atenționează!

Un caz tragic s-a produs în satul Cinișeuți raionul Rezina. Aici, un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la soba defectă din locuință. În cadrul examinării preventive a locuinței, cu dimensiunile 6×4 m2, constituită din două odăi, s-a constatat că, incendiul nu s-a produs, însă în interior se simțea un  miros puternic de fum, care s-a emanat de la soba defectă prin fisuri direct în odaia de peste perete. Cazul este cercetat de organele de drept.

În acest context, Secția Situații Excepționale Rezina, îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos, dar și aparatele electrice de încălzit locuințele. Persoanele sunt rugate să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli, să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Mai mult, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, oamenii sunt îndemnați să aerisească bine locuințele, să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe noapte.

Şeful Serviciului Prevenție a Secției Situații Excepționale Rezina,

maior al  s/intern, Dorin VOLOCIUC