Ședință de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ general din raionul Rezina

Joi, 04 ianuarie 2024, în sala de conferințe a Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov”, Direcția Învățământ Tineret și Sport din cadrul Consiliului raional a organizat ședința de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ general din raionul Rezina. Scopul fiind menținerea unui dialog continuu cu instituțiile de învățământ general și elucidarea problemelor.

La ședința prezidată de șefa DÎTS dna Grigoriță Aurelia, a participat președintele raionului dl Teodor Cuculescu, vicepreședintele în probleme juridico-sociale, dl Valentin Rotari, directori, directori adjuncți din instituțiile de învățământ și colaboratorii DÎTS Rezina.

În cadrul ședinței sa abordat un spectru larg de subiecte cum ar fi:

– Despre aplicarea ordinului Mec nr.1027 din 14.08.2023.

– Constatări în urma vizitelor de monitorizare în instituțiile de învățământ desfășurate în perioada noiembrie- decembrie 2023.

– Exercitarea atribuțiilor funcționale ale cadrelor de conducere și gestionării patrimoniului instituțiilor.

– Despre asigurarea cu manuale a elevilor și gestionarea colceției de carte.

– Diverse.

Conducerea raionului a transmis mesaje de susținere și încurajare privind depășirea obstacolelor și greutăților ce pot apărea în activitatea de zi cu zi pe parcursul anului 2024.

Menționăm că, Direcția Învățământ Tineret și Sport va monitoriza în continuare activitatea instituțiilor de învățământ general din raion, privind organizarea procesului educațional și va oferi suportul metodologic necesar.