Ședință de lucru a Comisiei raionale Rezina pentru combatere a traficului de ființe umane cu experții OSCE

Joi, 16 mai 2024, în Sala de Conferințe a Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov”, Misiunea OSCE în Republica Moldova în parteneriat cu Consiliul raional Rezina, au organizat ședință de lucru, privind gradul de funcționare a Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane.

La ședință au participat vicepreședintele raionului Rezina pe probleme juridico -sociale dl Valentin Rotari, doi experți naționali în domeniul anti-trafic dna Viorelia Rusu și dl Iurie Podarilov și membrii Comisiei raionale Rezina pentru combaterea traficului de ființe umane.

Scopul acestei ședințe este de a identifica provocările, precum și practicile pozitive în activitatea Comisiilor teritoriale. Astfel ca rezultat a acestei ședințe, Misiunea OSCE în Moldova a formulat recomandări pentru eficientizarea activității și îmbunătățirea cadrului normativ ce reglementează activitatea Comisiei teritoriale Rezina. Totodată, Misiunea OSCE în Moldova a dat asigurări în oferirea suportului necesar Comisiei teritoriale în realizarea activităților sale la nivel local.