Ședința Comisiei teritoriale pentru recensământul populației și a locuințelor în raionul Rezina

Luni, 12 februarie curent, a fost convocată prima ședință de lucru a Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și a Locuințelor din anul 2024 (RPL). Prezenți la ședință au fost 9 din 11 membri ai comisiei aprobată prin Decizia Nr.1/8 din 25.01.2024.

Ședința a demarat cu cuvântul de salut al președintelui raionului, după care a intervenit dna Budurin Ala, vicepreședintele Comisiei Teritoriale, șefa Serviciului Statistică Rezina, menționând despre importanța acțiunilor a fiecărui membru în acest proces și acordarea suportului necesar pentru buna desfășurare a recensământului.

În ordinea de zi au fost puse în discuții următoarele subiecte:

  1. Cu privire la stabilirea sarcinilor atribuite pentru fiecare membru al Comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuințelor.
  2. Cu privire la lucrările de pregătire pentru recensământul populației și locuințelor (RPL)
  3. Cu privire la campania de comunicare și promovare a recensământului.

Scopul RPL este de a oferi date statistice despre populație și locuințe, pentru întreaga țară, pentru planificarea politicilor și luarea deciziilor de către guvern, mediul academic, mediul de afaceri  și societatea civilă.

Perioada de colectare a datelor în teren va fi începând cu data de 8 aprilie – 7 iulie 2024.

La finalul ședinței, a fost adoptată unanim, decizia ,,Cu privire la lucrările de pregătire, organizare și realizare a recensământului populației și locuințelor (RPL) în raionul Rezina”.

Aici puteți vedea decizia adoptată în cadrul ședinței