Mesaj de felicitare al Președintelui raionului cu prilejul Zilei de 9 mai

Astăzi 9 mai, sărbătorim a 78-a aniversare a Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei noastre.

Cu această ocazie, în dimineața zilei, conducerea raionului Rezina a depus flori la Monumentul eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Astfel vicepreședintele raionului, dnl Valentin Rotari în comun cu șefa DÎTS, dna Grigoriță Aurelia, șefa Secției Cultură, dna Popa Iulia, angajații consiliului raional și subdiviziunile acestuia, bibliotecarii, profesorii, reprezentanții serviciilor desconcentrate și cetățenii raionului Rezina, au adus un omagiu celor ce au plătit cu viața, sănătatea și tinerețea lor pentru pace, cer senin și libertate.

Anii celui de-al Doilea Război Mondial au fost ani de durere, lacrimi și tristeţe care a invadat popoarele lumii. 60 de milioane de oameni din întreaga lume, au murit nevinovaţi, în condiţii inumane, oameni care au suferit dureri fizice, dar şi morale contrar voinţei lor.

Memoria acelei perioade dramatice este întipărită nu doar în paginile de istorie, ci și în soarta multor familii, în inimile buneilor şi străbuneilor noştri, în sclipirile focului veşnic, dar şi în sufletele celor care înţeleg tragedia acelor vremuri. Ţara noastră a plătit un preţ greu pentru Victorie. Sacrificiul, durerea şi efortul au fost enorme. Circa 600 de mii de moldoveni au luptat în acest război. Peste 70 de mii de soldaţi şi-au dat viaţa pentru eliberarea țării. Nu este vorba de o simplă statistică, este vorba de zeci de mii de suflete , destine, planuri de viitor şi speranţe înăbuşite de negura războiului.

În semn de omagiu şi memorie veşnică tuturor eroilor neamului, îndemn pe fiecare în parte, să comemorăm cu o deosebită recunoştinţă şi căldură sufletească pe toţi cei care nu s-au mai întors, pe cei ce au pierdut tinerețea lor plină de viitor și speranțe, pe cei ce au adus pace, libertate şi independenţă, care sunt cele mai mari valori a omenirii pe care ni le-au dăruit ei, eroii națiunii noastre .

Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor și străbuneilor noștri….

Cu profund respect,

Președintele raionului Rezina                        Valeriu Ciorici