Mesajul de felicitare al președintelui raionului cu ocazia Zilei profesionale a Arhivistului

Stimaţi arhiviști, angajați ai Serviciului Arhivă al raionului Rezina

A devenit deja o tradiție frumoasă, ca în a doua sâmbătă a lunii iulie, în Republica Moldova, să fie marcată Ziua Profesională a Arhivistului, sărbătoare care ne oferă ocazie în plus de a conștientiza importanța acestui serviciu care reprezintă o mărturie valoroasă a evoluțiilor economice, sociale și politice a societății noastre.

Activitatea arhivistică reprezintă un domeniu important în dezvoltarea oricărui stat, deoarece arhivele reprezintă elementul fundamental al memoriei colective și individuale. Fără arhive și ceea ce fac arhiviștii nici societatea nu poate ști ce au făcut înaintașii, ce ne dorim în prezent și de ce este important să privim în viitor cu încredere și speranță.

În ajunul zilei profesionale, din numele Consiliului raional Rezina dar și al meu personal vă adresez cele mai calde și sincere urări de bine, expresii de profundă recunoștință și apreciere a efortului depus de dumneavoastră zi cu zi pe rafturile care par ca nu au sfârșit. Vă doresc tuturor multă sănătate, energie, putere, belșug și bunăstare în familie, să fiți mereu în lumina frumosului pentru a Vă realiza visele și aspirațiile.

Cu deosebit respect,

Președintele raionului Rezina Valeriu CIORICI