Mesajul de felicitare al președintelui raionului cu ocazia „Ultimului Sunet”

Dragi elevi! Stimaţi părinţi! Onoraţi pedagogi!

Clopoțelul ce se aude azi în fiecare școală din raionul Rezina, sună cu bucurie pentru elevi, cu împlinire pentru profesori și cu puțină tristețe pentru absolvenții, care lasă în spate băncile școlii și pășesc cu încredere în viitor. Permiteți-mi, cu ocazia sărbătorii de astăzi ,,Ultimul Sunet”  de a vă aduce sincere felicitări pentru un an școlar care s-a încheiat cu multe succese, experiențe noi și lecții învățate.  Astăzi este ziua în care sentimentele de împlinire și mândrie îi copleșește atât pe elevi cât și profesori. Fie ca aceste sentimente frumoase să fie un imbold de a fi mai buni în anii ce urmează.

Dragi Elevi! În viitor vă așteaptă noi descoperiri, succese semnificative și bucuria celor mai serioase rezultate. Astăzi, mai aveți încă șansa prețioasă de a mai fi elevi, fericiți și fără griji. Nu pierdeţi nici o clipă din Vacanța mare, astfel ca la 1 septembrie să reveniţi în bănci doldora de impresii, sănătoşi și puşi pe carte.

Felicitări dragi absolvenţi!  Vă îndemn să luaţi cu voi tot ce aţi învăţat mai bun în aceşti ani. Să aveţi curaj, perseverenţă şi tenacitate de a nu ceda greutăţilor oriunde vă veți afla. Reușita să fie pentru voi călăuză în toate și să nu uitați nici o clipă să le mulțumiți părinților pentru susținere și înțelegere iar profesorilor pentru răbdare, demonstrând că munca anilor petrecuți în licee, constituie o fundație solidă pentru viitorul vostru. Fie ca acest zbor să vă fie înalt, credința puternică, iar gândul senin și îndrăzneț.

În același context, le mulțumesc tuturor cadrelor didactice din raionul Rezina, implicate în activitatea educațională a elevilor. Sunteți veritabili ambasadori ai  schimbării. Vă felicit cu ocazia finalizării anului de studii și Vă aduc mulțumiri pentru educația tinerei generații și pentru aportul considerabil, în promovarea imaginii raionului nostru. Vă doresc să aveți parte în continuare de sănătate, realizări deosebite și spirit inovativ.

Dragi părinți! Sărbătoarea de astăzi este rezultatul anilor de școală petrecuți împreună cu copiii. Bucuria descoperirii și amărăciunea greșelilor, fericirea prieteniei – toate sunt experimentate de inimile Dvs. de părinte. Și indiferent unde vor merge fiii și fiicele Dumneavoastră, casa părintească și școala vor rămâne „începutul începuturilor” și „leagănul copilăriei”.

Absolvenților le urăm mult succes la examene și tuturor o Vacanță minunată!

Cu deosebit respect,

Președintele raionului Rezina,

Valeriu CIORICI