Mesaj de felicitare cu prilejul ,,Boboteazei” a președintelui raionului Rezina

Stimați locuitori ai raionului Rezina,

La data de 19 ianuarie, toți creștinii ortodocși prăznuesc Botezul Domnului Iisus Hristos sau ,,Boboteaza” cum se mai spune în popor.

     Botezul Domnului Iisus are o semnificație specială şi plină de învăţăminte pentru creştini. În această zi, Domnul nostru Iisus Hristos, primind botezul în râul Iordan, a făcut primul pas spre ântuirea fiecărui creștin, iar prin Taina Sfântului Botez, noi, devenim ucenicii şi fii Săi.

     Învățătura creștină ne vorbește despre faptul că Iisus Hristos la plinătatea vârstei bărbatului desăvârșit, 30 de ani, a venit la Iordan, unde Sf. Ioan Botezătorul învăța și boteza cu botezul pocăinței.

     Cu prilejul marii și sfintei sărbători de astăzi, în numele Consiliului raional Rezina și al meu personal, adresez tuturor creștinilor cele mai sincere felicitări și urări de bine.

     Fie ca în casele dumneavoastră să predomine pacea și liniștea sufletească, Dumnezeu să vă ocrotească și să vă păzească de toate ispitele și provocările, iar cei dragi să vă fie sănătoși, plini de puteri pentru a se bucura alături de dumneavoastră de cele mai frumoase clipe ale vieții!