Mesaj de felicitare al președintelui raionului cu prilejul aniversării a 528 ani de la prima atestare documentară a orașului Rezina

     Stimați locuitori ai orașului Rezina, astăzi, 05 februarie 2023, sărbătorim 528 de ani de la prima atestare documentară a localității noastre frumoase. Sărbătoarea de azi constituie o ocazie aparte pentru a ne exprima recunoștința și respectul față de generațiile de ieri, care, prin muncă și efort susținut, i-au asigurat localității noastre un prezent frumos.

Azi avem un oraș cu oameni dornici de a-i face imaginea înrămată în istoria  culturii naționale, oameni care prin munca lor fac ca el să trăiască și să dăinuie ca un model  al tradițiilor seculare, un model al timpului nou, modernizat. Ne mândrim cu medicii noștri care în timpul greu pentru oraș au lucrat până la sacrificiu, demonstrând tărie de caracter și curaj la luarea multor decizii ce țin de viața umană. O mândrie aparte sunt profesorii, care, zi de zi, educă și pregătesc generația de mâine. Este plăcut să vorbim despre cei din sfera de deservire care ne fac zilnic ziua mai specială, angajații rețelelelor electrice și telecomunicațiilor care ne aduc lumina și noutățile în casă, cei de la gospodăria comunală care mențin orașul în curățenia dorită, agenților economici care ne oferă oportunități de a alege, a munci , a ne odihni, într-un cuvânt despre toți cei care trăiesc și muncesc în numele orășelului nostru drag.

Dragi Rezineni, în contextul evenimentului de astăzi, cu deosebită onoare și bucurie vă adresez sănătate multă, încredere, pace și viitor senin, iar orașului -prosperare și dăinuire în timp.    

La mulți ani, Rezina!

Cu înaltă considerație,

Valeriu Ciorici, președintele raionului Rezina