Liceul teoretic ,,Olimp” din orașul Rezina a adus un omagiu Drapelului și Stemei de Stat

27 Aprilie – este Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Drapelul tricolor, alături de stemă şi imn reprezintă simbolurile naționale, importante pentru neamul nostru.

Cu acest prilej frumos, profesorii și elevii Liceului Teoretic „Olimp”, din orașul Rezina, au marcat această zi importantă, într-o manieră inedită. Toți copii de la mic la mare au participat și organizat un careu solemn dedicat Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Elevii au prezentat un program spectaculos prin cântece, poezii  și dansuri, purtând ținute naționale și drapele în mâini. Școala era frumos împodobită  cu baloane, desene cu tematica Drapelului de Stat, zâmbete și emoții de mândrie, că suntem cetățeni ai Republicii Moldova.

La eveniment au participat șefa Direcției Învățământ Tineret și Sport, dna Aurelia Grigoriță, directorul Liceului Teoretic ,,Olimp”, dna Gheorghiță Veronica, cadre didactice, elevi și părinți.

Copilașii din clasele primare, au primit câte un drapel din parte Consiliului raional Rezina, înmânat de dna Aurelia Grigoriță, care mai apoi a adus un meaj de felicitare, menționând că ,,Ziua de 27 aprilie este una cu o semnificașie aparte pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. Este ziua în care marcăm Drapelul de Stat al RM, ziua în care suntem cuprinși de sentimentul de mândrie, noblețe, demnitate și responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării noastre. Să ținem minte că Tricolorul este simbolul poporului buneilor și străbuneilor noștri, a copiilor și a zilei cele de mâine care vine cu vise, speranțe și planuri de viitor! ” și dna Gheorghiță Veronica a felicitat toți oaspeții prezenți, îndemnândui să transmită generațiilor tinere, cinstea și dragostea față de simbolurile naționale, doar în așa fel vom duce mai departe valori precum patriotismul și recunoștință față de țară și de istoria ei.

Să fim mândri de țara noastră și să păstrăm cu demnitate acest simbol al unității noastre naționale! La mulți ani Tricolor!