Informarea agicultorilor și fermierilor din raionul Rezina, privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Începând cu data de 01 februarie 2024, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a demarat „Campania de informare – 2024” sub sloganul „Agricultura și mediul rural – oportunități de subvenționare”.

Astfel, la 8 februarie, curent, Secția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului raional Rezina, în parteneriat cu reprezentanții AIPA, au organizat și desfășurat o ședință de informare cu privire asupra proiectelor de subvenționare lansate, care a avut loc în incinta Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov”.

În debutul ședinței de informare, președintele raionului Rezina dnl Teodor Cuculescu, a venit cu un mesaj de salut către reprezentanții AIPA, membrii GAL, primari, producătorii agricoli, fermieri și agenții economici din raionul Rezina, angajații consiliului raional și administrației publice locale, care au fost prezenți în sală.

Deasemenea, președintele a mulțumit pentru organizarea și desfășurarea respectivei campanii, și a îndemnat audiența să aplice la proiectele investiționale în domeniul agricol, pentru măsurile de subvenționare propuse pentru anul 2024.

Campania dată a fost inițiată cu scopul de a familiariza și informa potențialii beneficiari de subvenții privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2024inclusiv și absorbția corectă a fondurilor nerambursabile acordate.