În palmaresul Coralei „Doina Nistrului” – din nou Aur și Argint

Recent, Corala „Doina Nistrului” dirijor – dl Ion Scutelnic de la Palatul raional de Cultură ,, Nicolae Lupov” a participat la Festivalul-Concurs Internațional ,,Chorus Insid-2023”, în orașul Lloret de Mar, Spania.
Frumoșii la chip și la suflet, dar și talentații membri ai Coralei, ghidați de conducător, au dus faima raionului Rezina pe scena mare din Spania, unde au participat 12 formații corale din: Republica Moldova, România, Ucraina, Polonia, Ungaria, Italia.
În cadrul evenimentului, Corala „Doina Nistrului”, a evoluat în două categorii: „Muzică corală folclorică”, care le-a adus Diploma de Aur, și „Muzică polifonică”, unde prestația le-a fost răsplătită cu Diploma de Argint.
Cultura este și va rămâne temelia oricărei societăți, pe care trebuie promovată și susținută. În anul curent, membrii Coralei „Doina Nistrului” au fost susținuți financiar de către Consiliul raional Rezina în scopul procurării vestimentației de scenă, în care artiștii rezineni au evoluat la Festivalul-Concurs Internațional ,,Chorus Insid-2023”, desfășurat în orașul Lloret de Mar, Spania.