În miez de Ghenar, cu dragoste pentru Eminescu și Cultura Națională

An de an, în miez de Ghenar, când fulguie rar și aeru-i dalb de colinde, în veșnicii se aprinde Steaua Eminescu. Iar aici, pe pământ, oameni cu dragoste de cuvântul scris, de literatură și de tot ce este Eminescu, cinstesc amintirea poetului-nepereche. De câțiva ani încoace, tot în ziua de 15 ianuarie, Republica Moldova mai omagiază și Cultura Națională, valorile esențiale ale căreia sunt definite în mare parte de personalitatea lui Mihai Eminescu, de la nașterea căruia se împlinesc 174 de ani. 

         Cu prilejul acestor două mari sărbători ale neamului, în dimineața zilei de azi, autoritățile locale și raionale, împreună cu angajații Consiliului raional și subdiviziunilor acestuia, ai serviciilor desconcentrate, Bibliotecii publice  ,,Mihai Eminescu”,  locuitori și elevi din oraș au adus omagiu poetului prin depunerea de flori la bustul din inima Rezinei.

         Tradițional deja, această dată reuşeşte să ne aducă în suflet lumina versului eminescian, ce va rămâne veşnic vie, generaţii peste generaţii.

         Omagierea lui Mihai Eminescu a continuat în incinta Sălii de Conferințe a Palatului raional de Cultură ,,Nicoale Lupov”. Parte a evenimentului a fost și recitalul sufletesc de poezii al Grupului ,,Vox Libris” de la Liceul teoretic „Olimp” din orașul Rezina, ghidat frumos de minunata profesoară de limba română, dna Lidia Ursalovschi. Pe final, gazda evenimentului, moderat de dna Angela Racu, a avuit grijă ca sufletele celor prezenți să se simtă confortabil, încălzite fiind de flacăra vie a certelor valori artistice și umane prin interpretarea câtorva romanțe pe versuri de Mihai Eminescu de către dna Sorina Socolean-Cernei, director interimar la Școala raională de Muzică, și Irina Donțu, eleva Școlii raionale de Muzică.

         Eminescu va rămâne în conștiința poporului nostru ca un suflu viu, alături de marii poeți ai lumii, fiind un model și o întruchipare a veșniciei pentru generația actuală.        

În aura creației Luceafărului poeziei naționale, în această zi specială, președintele raionului Rezina adresează sincere felicitări tuturor angajaților din domeniul culturii raionului nostru, exprimându-le profundă recunoștință și apreciere pentru munca  depusă, pentru abnegație şi dragoste faţă de adevăratele valori artistice, etnografice, literare, care ne identifică ca neam şi care rămân a fi o mare valoare pentru întreaga țară.