IMPORTANT, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim precauți cu focul

În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, țin să aduc la cunoștința cetățenilor și creştinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile. Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de el prin a-i da foc. Aici vreau, să accentuez că acest lucru se înterzice. În această perioadă, practic în fiecare gospodărie se face focul în cuptoare, sobe și alte mijloace disponibile care sunt în gospodărie pentru a coace pâinea, pasca, cozonacii și a pregăti bucatele de sărbătoare. Nu trebuie să uităm că în rezultatul exploatării incorecte a acestor instalaţii de încălzire se pot provoca incendii ce ne pot aduce neplăceri și pagube materiale în ajunde sărbătoare. Deaceea rugăm să fiți precauți, să nu le lăsați fără supraveghere, să nu lăsați lângă sobe,cuptoare materiale ușor inflamabile, să nu înfrumusețați pereții sobelor cu broderii și tablouri din material inflamabil.

 În ajunul sărbătorilor de Paști,conform tradiției, în diferite părți ale localităților se vor aprinde ruguri, care nu sunt premise.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști se pune în vedere parohilor bisericilor şi  participanţilor la slujbele religioase respectarea strictă a măsurilor de apărare împotriva incendiilor privind utilizarea  lumănărilor sau a altor obiecte cu flacără deschisă. Parohii să supravegheze şi să interzică accesul enoriaşelor în incinta bisericilor peste capacitatea  acestea, la terminarea slujbei să organizeze colectarea  lumînările stinse în afara bisericii în locuri special amenajate, să fie asigurate lăcaşurile de cult cu mijloace primare de stingere a incendiilor, inclusiv, stingătoare.

Stimaţi cetăţeni! Este cu mult mai uşor de prevenit un incendiu decît de stins, deaceia solicităm respectarea cerinţelor respective. Dar dacă  totuşi s- a produs un incendiu şi nu izbutiţi stingerea cu forţele proprii, apelaţi serviciul  de salvatori şi pompieri la num. de telefon 112

În încheiere vreau să afirm că angajații SSE Rezina este în permanență pregătit de a menţine situaţia sub control, de a fi receptivi la toate apelurile cetăţenilor.

SĂRBĂTORI FERICITE 

Șef Secție situații excepționale Rezina

locotenent-colonel al s/intern Lefter Viorel