Hai să facem Nistrul mai curat!

Consiliul Raional Rezina anunță despre organizarea pe 24 mai 2024 a unei ample acțiuni de salubrizare a albiei Nistrului din raza orașului Rezina și 3 primării din raion (Solonceni, Lalova, Saharna Nouă).

Programul zilei va începe la ora 10:00, din regiunea fostului Stadion Orășenesc, iar autorităţile locale vor pune la dispoziţia participanților mănuşi, pungi, tricouri și chipiuri, precum şi transport pentru evacuarea deşeurilor.

Acțiunea de salubrizare face parte dintr-un program de evenimente dedicate Zilei Nistrului și are drept scop sensibilizarea comunității locale privind importanța protecției celei mai importante artere acvatice din regiune pentru asigurarea unui mediu mai curat și mai sănătos.

Totodată, în incinta Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov” din Rezina, va fi prezentată expoziția de desene a elevilor din cadrul Școlii raionale de arte Plastice pentru Copii, dedicată Zilei Nistrului.
Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Suediei acordat prin Proiectul PNUD Moldova ”Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”.