Gala Olimpicilor Ediția 2023 în raionul Rezina

Grigore Moisil spunea “Învățătura necesită o muncă de fiecare moment; munciți câte puțin în fiecare zi.”  

În acest context, Direcția Învățământ Tineret și Sport a Consiliului raional Rezina, a organizat și desfășurat la 31 mai, 2023, în incinta Palatului raional de Cultură  „Nicolae Lupov”, festivitatea – Gala Olimpicilor 2023.

Scopul acestui eveniment a fost încurajarea şi valorificarea potenţialului elevilor şi profesorilor cu performanţe, stimularea şi motivarea acestora pentru creşterea abilităților la un nivel mai înalt. Această activitate a întrunit elevi, cadre didactice, manageri şcolari, părinţi şioaspeți oficiali printre care Președintele Raionului Rezina Valeriu Ciorici, vicepreședintele raionului Valentin Rotari, șefa Secției raională Cultură Iulia Popa, șeful Direcție Asistență Socială și Protecția Familiei Boris Artin.

Șefa Direcției Învățământ Tineret și Sport dna Aurelia Grigoriță, a dat start evenimentului cu un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor elevilor care au adus faima raionului Rezina prin dobânda succeselor la olimpiadele raionale la disciplinele de studii. Au fost evidenţiate rezultatele obţinute de elevi, drept dovadă a unui învăţământ de calitate.

Oficialii prezenți au adresat mesaje de felicitări și urări de bine tuturor elevilor ale căror performanțe duc faima instituțiilor de învățământ din raionul Rezina, iar în semn de apreciere și recunoștință, atât profesorii care au contribuit la pregătirea elevilor și la obținerea acestor rezultate cât și elevii olimpici au primit din partea autorităților diplome de excelență, mențiuni și premii bănești. Președintele Raionului Rezina Valeriu Ciorici, a evidențiat faptul că este mândru să fie prezent la această festivitate frumoasă care arată totalizarea eforturilor depuse pe parcursul anului atât de elevii, cât și profesorii care au participat la baza dezvoltării copiilor și au creat condiții cât mai favorabile pentru a motiva tânăra generație să-și dezvolte abilitățile și competențele.

La acest concurs al competitivității au participat 18 instituții școlare, implicând 148 elevi. Au primit locuri premiante toate instituțiile invitate la eveniment, dintre care:

Locul I- 48 elevi.

Locul II- 46 elevi.

Locul III – 54 elevi.

Mențiuni- 41.

În semn de recunoștință pentru înaltul profesionalism, dedicație și gratitudine, președintele raionului Rezina dnl Valeriu Ciorici, a înmânat semne de gratitudine la 105 profesori din instituțiile școlare a raionului Rezina.

Evenimentul a inclus și partea festivă în prestația copiilor de la Școala de Muzică din raionul Rezina, director Boldișor Ecaterina, de la Casa de Creații „Aromonia Copilariei”, conducător Eugenia Cernega și formația folclorică de copii „Doruleț”, conducător Liliana Țurcan, din cadrul Palatului raiona de de Cultură „Nicolae Lupov”, care au surprins publicul cu cântece și melodii interpretate la vioare.