Consiliul raional Rezina s-a convocat în Ședința Ordinară

 La 29 martie curent, consilierii raionului Rezina s-au convocat în şedinţă ordinară, în cadrul căreia au fost  examinate  mai multe aspecte importante pentru locuitorii raionului. Proiectele de decizii au vizat segmentul financiar, educațional, al asistenței sociale, din domeniul medicinii, transmiterea unor bunuri, resurse umane etc.

Din cei 27 consilieri aleși, la începutul şedinţei au fost prezenți 25, ședința fiind prezidată de către consilierul raional dna Nina Postu. Conform ordinii de zi aprobate, au fost propuse spre examinare 37 chestiuni.

În debutul ședinței au fost discutate amănunțit proiectele de decizii privind lichidarea a cinci instituții de învățământ din raionul Rezina, astfel, după o pazuă, ședința a fost amânată pentru data de 02 aprilie.

Primarii celor cinci sate, șefii instituțiilor de învățământ, APL, agenți economici și consilieri au fost invitația luni pe 01 aprilie la discuții publice suplimentare, pentru a veni cu propuneri, idei privind subiectul școlilor. Marți, 02 aprilie consilierii raionali au revenit în ședință pentru a vota sau a respinge cele cinci decizii cu privire la lichidare a cinci instituții de învățământ din satele Mincenii de Sus, Roșcanii de Sus, Lalova, Gordinești, Meșeni.