Cojuhari Piotr (1938-2023)

Joi, 30 martie, curent, a părăsit această lume Cetățeanul de Onoare a raionului Rezina, Cojuhari Piotr, născut la 11 iulie, 1938, în satul Marianovca de Jos, raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova.

S-a stins din viață un om de omenie, un model de patriotism şi devotament, un conducător responsabil la orice loc de muncă, un soț minunat, un tată grijuliu și un bunel iubitor.

Cojuhari Piotr şi-a început activitatea în 1956 în calitate de contabil la Banca de Economii, şi-a dedicat mulți ani de viață acestei activități în care a reprezentat cu cinste și calitate interesele oamenilor.

În 1965, a activat ca șef secție asistență socială raionul Sîngerei ;

în 1976 președintele Comitetului Executiv Raional Cahul;

în 1978 prim secretar al CR PCM Rezina;

în 1980 a devenit deputat al Sovietului Suprem al RSSM  legislatura a 10-a;

în 1985 deputat al Sovietului Suprem al RSSM  legislatura a 11-a;

în 1991  director al filialei interraionale Banca Socială or. Chişinău , iar în 2014 și-a încheiat activitatea în orice domeniu.

Întreaga activitate a lui Cojuhari Piotr, a fost apreciată și menționată cu numeroase ordine, medalii și distincții :

-medalia За доблестный труд

-ordinul Знак Почёта

-Орден Трудового Красного Знамени

-Орден Дружбы народов

-ordinul Gloria Muncii

-distincția Bisericii Ortodoxe din Moldova Ordinul “Ştefan cel Mare şi Sfînt”

Iar în 2016, în semn de profundă recunoștință pentru aportul dezvoltării raionului Rezina, lui Cojuhari Piotr, Consiliul raional, i-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al raionului Rezina.

În aceste zile triste şi umbrite de durerea plecării din viață a lui Cojuhari Piotr, Consiliul raional Rezina, transmite sincere condolianţe familiei îndoliate, rudelor, prietenelor şi celor apropiaţi.

Luminoasă fie-i amintirea…