Antrenamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Rezina

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Rezina au participat la Antrenamentul comisiei, desfășurat astăzi 16 februarie, în sala mică a Palatului raional de Cultură.

Printre principalele obiective ale Antrenamentului, au fost verificarea și punerea în aplicare a schemei de înștiințare a Comisiei Situații Excepționale și șefii serviciilor Protecției Civile, prezentarea componenței Comisiei SE a raionului, condusă de Președintele raionului Rezina, Teodor Cuculescu, studierea Regulamentului, dar și a Planului de activitate pentru anul 2024, precum și Planul Calendaristic de pregătire către controlul stării protecției civile a raionului și aplicația la protecția civilă.

Scopul principal al antrenamentului, a vizat organizarea activității Comisiei SE a raionului Rezina, pe parcursul anului 2024, în caz de pericol sau declanșare a situațiilor excepționale și  lichidarea eficientă a consecințelor potențiale.

Șeful Secției Situații Excepționale Rezina, Viorel Lefter, a prezentat informațiile privind starea protecției civile a raionului și a activităților de bază realizate în domeniul Protecției Civile pe parcursul anului 2023, trasând totodată unele obiective-sarcini spre realizare în anul 2024. 

Şeful Serviciului prevenție, Dorin Volociuc a prezentat lista documentelor de  bază în domeniul Protecției Civile şi a Planului calendaristic de pregătire în domeniul protecţiei civile pentru anul 2024.

Spre finalul Antrenamentului, Președintele Raionului Rezina, Teodor Cuculescu, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicare și participare. 

Menționăm că, Antrenamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Rezina se desfășoară tradițional în fiecare an, iar Comisia se întrunește ori de câte ori este nevoie, indiferent de perioadă a zilei sau a săptămânii, fiind obligată să intervină în prevenirea/gestionarea și soluționarea potențialelor situații de risc.