A XI-a ediție a Forumului “Impulsionarea absorbţiei fondurilor europene de către Republica Moldova

La data de 17 ianuarie, curent, președintele raionului Rezina, dl Teodor Cuculescu, a participat la cea de-a XI-a ediție a Forumului cu genericul: “Impulsionarea absorbţiei fondurilor europene de către Republica Moldova – ţară candidată la UE”. Evenimentul dat a avut loc în București, fiind găzduit de către deputaţii Parlamentului României, dl Sorin Năcuţă, Vicepreședinte al Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism şi dl Daniel Gheorghe Preşedintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

La eveniment au participat în jur de 120 reprezentanți ai autorităților centrale și locale, manageri de spitale, directori ai instituțiilor de învățământ din România și Republica Moldova.

Scopul evenimentului realizat de Camera Deputaţilor, în parteneriat cu IDEP, a urmărit identificarea celor mai eficiente metode de susţinere a autorităţilor Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană, prin crearea
parteneriatelor interinstituţionale, care vor favoriza rata de absorbţie a fondurilor europene, preluând bunele practici ale omologilor din România.

În cadrul forumului, s-au abordat aspecte esențiale privind fondurile europene, schimb de idei și experiențe ce vor contribui la conturarea unor strategii eficiente în beneficiul cetățenilor ambelor state.
Absorbția fondurilor europene reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova, atât pentru autoritățile centrale, dar și pentru cele de nivelul I și II. În acest context următorii pași ai angajaților din domeniul public, se vor orienta spre crearea și consolidarea echipelor puternice și dezvoltare a abilităților de atragere a investițiilor în fiecare localitate a Republicii Moldova.