Colectivul „Miraj” a transmis multă culoare la Festivalul „OHRID PEARL” din Macedonia

Colectivul de dans contemporan „Miraj” de la IP Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Rezina, în perioada 18 - 22 iunie 2022, a participat la Festivalul Internațional de Dans și Muzică populară „OHRID PEARL”, Ohrid, Macedonia. Astfel, cei 50 de copii, însoțiți de 16 părinți, au avut un program încordat de Festival și Excursii. Festivalul a luat start cu Parada celor 8 colective din țările participante: Macedonia,...

În atenția producătorilor agricoli!

            Direcția Agricultură, Alimentaţie, Arhitectură și Cadastru a Consiliului raional Rezina aduce la cunoștința producătorilor agricoli ca în perioada desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor, să manifeste prudență maximă și să respecte normele și regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita riscurile și a reduce pierderile.             În acest...

„Cânt și joc moldovenesc” de Ziua Națională a Portului popular

     Pe 26 iunie curent, de Ziua națională a Portului popular, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, în parteneriat cu primăria Saharna Nouă, a organizat și desfășurat cea de-a III-ia ediție a Festivalului raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”. Printre obiectivele Festivalului se regăsesc: revitalizarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului muzical-coregrafic moldovenesc;...Vă invităm la Festivalul „Cânt și joc moldovenesc”!

Dragi prieteni! Vă dăm întâlnire cu tradiția și portul popular în cadrul Festivalului „Cânt și joc moldovenesc”!

     Pe 26 iunie 2022, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, în parteneriat cu primăria Saharna Nouă, organizaează Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a III-ia, 2022, care se va desfășura în parcul din centrul satului Saharna Nouă, cu începere de la ora 10.00.
     Festivalul, prilejuit de Ziua Națională a Portului Popular, va demara cu o paradă a portului popular, după care pe scenă vor evolua formații folclorice care activează în instituțiile de cultură din raion.
     Atmosfera de sărbătoare și de cinstire a tezaurului poporului nostru, din care face parte și portul popular, va fi amplificată de o expoziție a lucrărilor mai multor meșteri populari ce activează în teritoriul raionului Rezina.
     Vă așteptăm cu drag la Saharna Nouă!


Secția Cultură Rezina 

Acasă

În sus