Colectivul „Miraj” a transmis multă culoare la Festivalul „OHRID PEARL” din Macedonia

Colectivul de dans contemporan „Miraj” de la IP Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Rezina, în perioada 18 - 22 iunie 2022, a participat la Festivalul Internațional de Dans și Muzică populară „OHRID PEARL”, Ohrid, Macedonia. Astfel, cei 50 de copii, însoțiți de 16 părinți, au avut un program încordat de Festival și Excursii. Festivalul a luat start cu Parada celor 8 colective din țările participante: Macedonia,...

În atenția producătorilor agricoli!

            Direcția Agricultură, Alimentaţie, Arhitectură și Cadastru a Consiliului raional Rezina aduce la cunoștința producătorilor agricoli ca în perioada desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor, să manifeste prudență maximă și să respecte normele și regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita riscurile și a reduce pierderile.             În acest...

„Cânt și joc moldovenesc” de Ziua Națională a Portului popular

     Pe 26 iunie curent, de Ziua națională a Portului popular, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, în parteneriat cu primăria Saharna Nouă, a organizat și desfășurat cea de-a III-ia ediție a Festivalului raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”. Printre obiectivele Festivalului se regăsesc: revitalizarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului muzical-coregrafic moldovenesc;...Ședință de lucru pentru pregătirea de redeschidere a taberelor de odihnă din raion

     După doi ani de pauză, taberele de odihnă pentru copii din raionul Rezina își vor relua activitatea și își vor deschide larg ușile pentru copii.

     Recent, președintele raionului Rezina, Valeriu Ciorici, a emis o dispoziție, prin care a fost instituită o Comisie pentru inspectarea Taberei de odihna pentru „Nistru” din satul Saharna și Tabăra de odihnă „Ignăței”, în scopul verificării nivelului de pregătire pentru activitate în sezonul estival 2022.

     Din componența comisiei respective fac parte mai mulți factori decizionali, responsabili de anumite segmente: Valeriu Ciorici, președintele raionului, președintele comisiei; Aurelia Grigoriță, vicepreședintele raionului; Teodor Cucuclescu, vicepreședintele raionului; Lilia Lazari, șeful DÎTS, responsabil de activitatea taberelor de odihnă din raion; Ion Cheptine, Centrul de medicină preventivă, responsabil de starea igienică sanitară a taberelor și statutul nutrițional al copiilor; Valentin Botnari, Direcția raională pentru siguranța alimentelor, responsabil de calitatea alimentelor; Viorel Lefter, Secția Situații Excepționale , responsabil de securitatea antiincendiară și protecția civilă; Ludmila Dabija, specialist al DÎTS, secretarul comisiei; Radu Didenco, architect-șef, responsabil de reparații și amenajări.

     În sarcina de bază a acestor persoane, prin dispoziția președintelui, a fost pusă pregătirea taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2022, precum și monitorizarea permanentă a activității acestora.

     Astfel, în acest sens, în dimineața acestei zile, 21 iunie curent, membrii comisiei pentru pregătirea taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2022, s-au întrunit în ședință de lucru, unde au discutat mai multe aspecte în acest sens. Săptămâna această urmează să se desfășoare ultimele lucrări de pregătire a taberelor. Comisia urma pe parcursul acestei zile să se deplaseze la fața locului în Tabăra de odihnă „Ignăței” pentru a vedea care este situația, iar mâine, 22 iunie, să se deplaseze la Tabăra pentru copii „Nistru” Saharna.

     Cu mai multe detalii vor reveni pe parcurs.

Iulia POPA

Acasă

În sus