Ziua profesională a Bibliotecarulu, sărbătorită la Rezina

     În fiecare an, la data de 23 aprilie marcăm Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, cât și Ziua Bibliotecarului. Cele două evenimente au în centrul preocupărilor cartea, ca instrument esențial de învățare și culturalizare, dar și bibliotecarul, ca profesionist dedicat acestui domeniu cultural.      La data de 10 mai current, angajații Secției Cultură au venit cu un omagiu în fața tuturor...

Guvernul, prin intermediul mecanismelor financiare ODIMM, facilitează accesul tinerilor la finanțare

     Pentru anul 2022, Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) pune la dispoziție mai multe instrumente financiare de suport antreprenorial pentru a susține tinerii să inițieze sau să dezvolte afaceri acasă. Directorul interimar ODIMM, Dumitru Pîntea, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că tinerii pot accesa finanțare nerambursabilă, credit cu porțiune de grant și garanții de stat la...

Direcţia Învăţământ , Tineret şi Sport Rezina anunță concurs repetat

În conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea  funcţiei de director  și director adjunct  în instituțiile de învățământ general Direcţia  Învăţământ , Tineret şi Sport  Rezina A N U  N Ţ Ă              Concurs repetat pentru ocuparea funcţiei de     ...Ziua profesională a Bibliotecarulu, sărbătorită la Rezina

     În fiecare an, la data de 23 aprilie marcăm Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, cât și Ziua Bibliotecarului. Cele două evenimente au în centrul preocupărilor cartea, ca instrument esențial de învățare și culturalizare, dar și bibliotecarul, ca profesionist dedicat acestui domeniu cultural.

     La data de 10 mai current, angajații Secției Cultură au venit cu un omagiu în fața tuturor bibliotecarilor din raionul Rezina.

     Bibliotecarul este intermediarul dintre bibliotecă și comunitate, are misiunea de a aprinde candela luminii în sufletul celui mare și mic, de a-i îndruma și ghida în lumea înțelepciunii, este acela, care indică calea prin labirintul timpului omenirii, cultivând în subconștientul vizitatorilor dragostea de Țară și neam, de erudiție și cultură.

     Vicepreședintele raionului Rezina, dna Aurelia Grigoriță, a adresat un mesaj de felicitare și încurajare bibliotecarilor din raionul Rezina. Cu urări de bine și de mulțumire a venit în fața colegilor bibliotecari, șeful Secției Cultură, dna Angela Racu. Specialistul principal al Secției Cultură, dna Angela Ursache a făcut o retrospectivă a activitatății pentru anul 2021 a bibliotecilor publice teritoriale din raionul Rezina.

     Cu prilejul Zilei profesionale a Bibliotecarului,în semn de apreciere pentru activitatea pe care o desfăşoară în promovarea cărţii şi imaginii bibliotecii în comunitate, angajaților Bibliotecilor Publice din raionul Rezina le-au fost decernate diplome din partea Consiliului raional Rezina, Secției Cultură, Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, iar celor mai noi angajați în acest domeniu le-au fost înmânate certificate de bun venit în Lumea Profesiei de Bibliotecar.

     Toți omagiații au primit în dar cadouri, flori și dedicații musicale, oferite de interpreta Angela Laur.

     Stimați Colegi, Vă dorim sănătate durabilă, susținerea celor dragi și a întregii comunități, să aveți o bibliotecă pe potriva așteptărilor, cu evenimente importante comunității. Gândul bun şi recunoştinţa din partea noastră se vor îndrepta întotdeauna către Domniile Voastre şi vor însoţi permanent nobila lucrare spirituală la care sunteţi angajaţi.

Cu aleasă prețuire, angajații Secției Cultură Rezina

Acasă

În sus