Dragi agricultori din raionul Rezina

Sfârșitul lunii noiembrie ne oferă din nou fericita ocazie de a Vă felicita cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare. An de an dați dovadă de curaj, multă putere și responsabilitate în munca pe care o faceți zi de zi, contribuind esențial la dezvoltarea unei verigi importante a economiei țării. Reușiți să asigurați cu locuri de muncă o bună parte a populației din mediul rural, oferindu-le...

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei va avea 17 unități noi de asistenți personali

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, Rezina, va avea 17 unități noi de asistenți personali. Asta potrivit deciziei 5/5 din 16 noiembrie 2021 a Consiliului Raional Rezina „Cu privire la modificarea statelor de personal ale Direcției Asistență Socială și Protecția Familie”. Asistenții personali vor fi salarizați pe o perioadă de 4 luni, conform repartizării sumei mijloacelor financiare preconizate prin Ordinul Ministerului Muncii și...

Deciziile 5/1 - 5/19 adoptate la Ședința Consiliului raional din data de 16 noiembrie 2021

5/1. „Cu  privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/2. „Cu  privire la rectificarea bugetului raional pentru anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/3. ”Cu privire la transmiterea unor bunuri din gestiunea Direcției Finanțe”. Găsiți documentul aici. 5/4. ,,Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de...„Sănătatatea mintală în comunitatea ta”

 „Sănătatatea mintală în comunitatea ta”  a fost genericul unui atelier multidisciplinar desfășurat în cadurl proiectului moldo-elvețian Mensana pe 19 noiembrie.   Atelierul a avut drept scop promovarea ctivității centrului comunitar de sănătate mintală și serviciile prestate de acesta la nivel de raion, stimularea colaborării dintre centrul comunitar de sănătate mintală și toți actorii comunitari, în vederea acordării asistenței persoanelor cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea socială a acestora.  În cadrul atelierelor au fost abordate următoarele subiecte:

  • Mituri și realități despre sănătate mintală
  • Prezentarea Centrelor comunitare de sănătate mintală Telenești și Șoldănești,
  • Colaborarea actorilor comunitari în asistența persoanelor cu probleme de sănătate mintală,
  • Modele pozitive de organizare și funcționare a serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilități intelectuale și psihosociale la nivel de raion,
  • Analiza cadrului legal la nivelul cazurilor practice privind persoanele cu probleme de sănătate mintală.

La atelierul online au participat reprezentanți ai conducerii raionului Rezina, ai Direcției asistență socială și protecție a familiei, Direcției educație; Serviciului asistență psihopedagogică, Centrului de Sănătate, Centrul prietenos tinerilor, reprezentanți ai Inspectoratului de poliție, primarii din localitățile raionului, organizațiile obștești din raion, preoți sau reprezentanți ai cultelor religioase, Reprezentanții Agenției teritoriale de ocupare a forței de muncă.

Proiectul MENSANA – ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” facilitează implementarea reformei serviciilor de sănătate mintală în Moldova pentru ca persoanele cu probleme de sănătate mintală să beneficieze de servicii conform necesităților și să-și atingă obiectivele de recuperare.

Proiectul este finanțat de Guvernul Elveției și implementat de Institutul de Sănătate Mintală și Adicții Trimbos (Olanda), prin intermediul unității de facilitare IP Trimbos Moldova.

Parteneri: Ministerul Sănătății al Republicii Moldova (Republica Moldova), Luzerner Psychiatrie (Elveția), Liga Română pentru Sănătate Mintală (România).

Acasă

În sus