Dragi agricultori din raionul Rezina

Sfârșitul lunii noiembrie ne oferă din nou fericita ocazie de a Vă felicita cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare. An de an dați dovadă de curaj, multă putere și responsabilitate în munca pe care o faceți zi de zi, contribuind esențial la dezvoltarea unei verigi importante a economiei țării. Reușiți să asigurați cu locuri de muncă o bună parte a populației din mediul rural, oferindu-le...

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei va avea 17 unități noi de asistenți personali

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, Rezina, va avea 17 unități noi de asistenți personali. Asta potrivit deciziei 5/5 din 16 noiembrie 2021 a Consiliului Raional Rezina „Cu privire la modificarea statelor de personal ale Direcției Asistență Socială și Protecția Familie”. Asistenții personali vor fi salarizați pe o perioadă de 4 luni, conform repartizării sumei mijloacelor financiare preconizate prin Ordinul Ministerului Muncii și...

Deciziile 5/1 - 5/19 adoptate la Ședința Consiliului raional din data de 16 noiembrie 2021

5/1. „Cu  privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/2. „Cu  privire la rectificarea bugetului raional pentru anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/3. ”Cu privire la transmiterea unor bunuri din gestiunea Direcției Finanțe”. Găsiți documentul aici. 5/4. ,,Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de...18 tineri din raionul Rezina au fost încorporați în Armata Națională

Prima etapă a campaniei de încorporare în serviciul militar în termen în Armata Națională a avut loc în raionul Rezina pe 19 octombrie, curent. Secția administrativ militară a încorporat 18 recruți. Conform procedurii, tinerii au trecut comisia de expertiză medico - militară în cadrul comisiei de recrutare - încorporare raională.

„Comisia de recrutare - încorporare este creată în baza deciziei consiliului raional Rezina. Membrii comisiei de recrutare - încorporare studiază nivelul de studii și pregătire profesională și aptitudinea tînărului, din punct de vedere al sănătății, și primește decizia de a fi încorporat și repartizat în unitățile militare. ”, a explicat șefa secției administrativ - militare, Rezina, maior Didina Stamati.

Ulterior, tinerii sunt repartizați în unitățile din garnizoanele Armatei Naționale. Acolo ei vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul militar.

De menționat că, potrivit decizie Guvernului din 13 octombrie curent, sarcina raionului Rezina de încorporare pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională în lunile octombrie 2021 - ianuarie 2022 este de 18 recruţi - 7 în octombrie și 11 în luna ianuarie.  Secția administrativ – militară, Rezina, a reușit totuși să-i încorporeze din prima etapă pe toți 18.  

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Acasă

În sus