Dragi agricultori din raionul Rezina

Sfârșitul lunii noiembrie ne oferă din nou fericita ocazie de a Vă felicita cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare. An de an dați dovadă de curaj, multă putere și responsabilitate în munca pe care o faceți zi de zi, contribuind esențial la dezvoltarea unei verigi importante a economiei țării. Reușiți să asigurați cu locuri de muncă o bună parte a populației din mediul rural, oferindu-le...

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei va avea 17 unități noi de asistenți personali

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, Rezina, va avea 17 unități noi de asistenți personali. Asta potrivit deciziei 5/5 din 16 noiembrie 2021 a Consiliului Raional Rezina „Cu privire la modificarea statelor de personal ale Direcției Asistență Socială și Protecția Familie”. Asistenții personali vor fi salarizați pe o perioadă de 4 luni, conform repartizării sumei mijloacelor financiare preconizate prin Ordinul Ministerului Muncii și...

Deciziile 5/1 - 5/19 adoptate la Ședința Consiliului raional din data de 16 noiembrie 2021

5/1. „Cu  privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/2. „Cu  privire la rectificarea bugetului raional pentru anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/3. ”Cu privire la transmiterea unor bunuri din gestiunea Direcției Finanțe”. Găsiți documentul aici. 5/4. ,,Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de...Orășelul Siguranței Rutiere primește oaspeți din nou

În perioada 19 - 20 octombrie 2021 angajații IP Rezina au desfășurat  activități informativ - educative cu elevii claselor primare din cadrul Liceului Teoretic „Olimp” or. Rezina. Copiilor le-au fost explicate: semnificația semnelor de circulație, cum să meargă corect pe drumul spre școală, spre locul de joacă, cum să circule cu bicicleta, cum să treacă de marcajele și semnele rutiere. Totodată au fost reamintite regulile de bază pe care trebuie să le cunoască fiecare copil:

1. Traversează strada numai prin locurile special amenajare şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

2. Circulă numai pe trotuare. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasează-te numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul câte unul.

3. Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, aşteaptă culoarea verde şi nu te angaja în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

4. În timpul călătoriei cu autoturismul, stai în scaunul auto adecvat categoriei de vârstă şi poartă întotdeauna centura de siguranţa. Centura îţi poate salva viaţa în cazul unui accident de circulaţiei.

5. Coboară din maşină doar pe partea trotuarului. În felul acesta nu doar că nu îi vei încurca pe ceilalţi participanţi la trafic, dar vei fi şi în siguranţă.

6. Mergi cu bicicleta ori cu rolele pe pistele sau în zonele special amenajate şi nu uita să porţi echipament de protecţie (cotiere, genunchiere şi cască).

Acasă

În sus