Dragi agricultori din raionul Rezina

Sfârșitul lunii noiembrie ne oferă din nou fericita ocazie de a Vă felicita cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare. An de an dați dovadă de curaj, multă putere și responsabilitate în munca pe care o faceți zi de zi, contribuind esențial la dezvoltarea unei verigi importante a economiei țării. Reușiți să asigurați cu locuri de muncă o bună parte a populației din mediul rural, oferindu-le...

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei va avea 17 unități noi de asistenți personali

Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, Rezina, va avea 17 unități noi de asistenți personali. Asta potrivit deciziei 5/5 din 16 noiembrie 2021 a Consiliului Raional Rezina „Cu privire la modificarea statelor de personal ale Direcției Asistență Socială și Protecția Familie”. Asistenții personali vor fi salarizați pe o perioadă de 4 luni, conform repartizării sumei mijloacelor financiare preconizate prin Ordinul Ministerului Muncii și...

Deciziile 5/1 - 5/19 adoptate la Ședința Consiliului raional din data de 16 noiembrie 2021

5/1. „Cu  privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/2. „Cu  privire la rectificarea bugetului raional pentru anul 2021”. Găsiți documentul aici. 5/3. ”Cu privire la transmiterea unor bunuri din gestiunea Direcției Finanțe”. Găsiți documentul aici. 5/4. ,,Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de...28 de biblioteci din raionul Rezina au fost evaluate și acreditate de Ministerul Culturii

In perioada 09 – 13 august 2021 a avut loc evaluarea bibliotecilor publice din raionul Rezina. Asta conform Legii 160/2017„Cu privire la Biblioteci”, Hotărârea Guvernului 747/2020 „Pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea bibliotecilor publice (Publicată: 23.10.2020 în Monitorul Oficial Nr. 272 - 277 art. 887) și Ordinul nr. 193 din 25.02.2021 ,„Cu privire la constituirea Comisiei de evaluare a bibliotecilor publice teritoriale”.

Pe 8 septembrie 2021 a fost emis Ordinul sub nr. 1218 „Cu privire la evaluarea bibliotecilor publice teritoriale din raionul Rezina”, semnat de Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în care sunt stipulate categoriile de evaluare atribuite bibliotecilor publice teritoriale din raionul Rezina.

Astfel Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” din orașul Rezina a primit cea mai înaltă categorie de evaluare - Categoria Superioară.

Categoria a III-a de evaluare a fost atribuită următoarelor 17 biblioteci publice teritoriale: Boșernița, Ciorna, Cuizăuca, Ghiduleni, Ignăței, Meșeni, Mincenii de Jos, Păpăuți, Pereni, Piscărești, Saharna, Sârcova, Solonceni, Tarasova, Trifești, Țahnăuți, Țareuca.

Categoria a IV-a de evaluare a fost atribuită următoarelor 10 biblioteci publice teritoriale: Buciușca, Bușăuca, Cinișeuți pentru Copii, Cogâlniceni, Echimăuți, Gordinești, Horodiște, Peciște, Saharna Nouă, Slobozia Horodiște.

E de menionat că pe 23 septembrie 2021 conducătorii de BPT din raionul Rezina au participat la întrunirea organizată de Secţia Cultură a Consiliului raional Rezina, privind analiza rezultatului obţinut în urma procesului de acreditare a celor 28 de biblioteci şi iniţierea cererilor de programare a evaluării a şapte biblioteci publice ce nu au fost supuse evaluării naţionale, în perioada 9-13 august 2021, pe motive obiective.

 

Acasă

În sus