Stare de urgență în sănătate publică la nivel național

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) au decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021.   CNESP a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate...

Cod galben de alertă epidemiologică în raionul Rezina

Șase localități din raionul Rezina au fost plasate sub cod roșu de alertă epidemiologică. Este vorba despre satele Solonceni (3 cazuri la 1094 locuitori), Saharna Nouă (1 caz la 696 locuitori), Țareuca (2 cazuri la 1441 locuitori), Lalova (2 cazuri la 755 locuitori), Trifești (2 cazuri la 874 locuitori) și Pripiceni (3 cazuri la 1136 locuitori). Se întâmplă după ce în ultimele două săptămâni a crescut numărul de cazuri de coronavirus. În...

Concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IP Școala Primară Grădiniță Tarasova

        În conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea  funcţiei de director  și director adjunct  în instituțiile de învățământ general Direcţia  Învăţământ , Tineret şi Sport  Rezina A N U  N Ţ Ă          Concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IP Școala Primară Grădiniță...Consiliul raional Rezina va aloca bani din Fondul de Rezervă pentru tratamentul mai multor persoane din raion.

 În baza  art. 43 alin. (1), lit. b), alin. (2) al Legii Republicii Moldova nr. 436/2006 privind administraţia publică locală, art. 8, art.26 ale Legii Republicii Moldova privind finanţele publice locale nr. 397/2003, Regulamentul privind alocarea mijloacelor financiare din fondul de rezervă, Consiliul raional Rezina va aloca din Fondul de rezervă suma de 38 000 lei după cum urmează: 

1. Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei suma de 29 000 lei pentru acordarea ajutoarelor financiare destinate tratamentelor medicale mai multor persoane din Rezina, Sîrcova, Cuizăuca, Saharna - Nouă, Pripiceni-Răzeși, Lalova, Cogîlniceni, Mateuți, Țareuca, Peciște, Gordinești.

2. Aparatului Președintelui suma de 9000 lei pentru crearea unei rezerve de combustibil destinat intervențiilor la incendii și alte situații de urgență pentru Secția Situații Excepționale Rezina.

Responsabil pentru executarea prezentei decizii se desemnează șeful direcției finanțe dna Cuzuioc Angela.

Acasă

În sus