Stare de urgență în sănătate publică la nivel național

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) au decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021.   CNESP a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate...

Cod galben de alertă epidemiologică în raionul Rezina

Șase localități din raionul Rezina au fost plasate sub cod roșu de alertă epidemiologică. Este vorba despre satele Solonceni (3 cazuri la 1094 locuitori), Saharna Nouă (1 caz la 696 locuitori), Țareuca (2 cazuri la 1441 locuitori), Lalova (2 cazuri la 755 locuitori), Trifești (2 cazuri la 874 locuitori) și Pripiceni (3 cazuri la 1136 locuitori). Se întâmplă după ce în ultimele două săptămâni a crescut numărul de cazuri de coronavirus. În...

Concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IP Școala Primară Grădiniță Tarasova

        În conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea  funcţiei de director  și director adjunct  în instituțiile de învățământ general Direcţia  Învăţământ , Tineret şi Sport  Rezina A N U  N Ţ Ă          Concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IP Școala Primară Grădiniță...Va fi aprobat Regulamentul de plată a indemnizațiilor consilierilor raionali

Consiliul raional Rezina va aproba Regulamentul de plată a indemnizațiilor consilierilor raionali. Astfel:

 1. * Consilierului raional, invitat în ședința Consiliului raional și care a participat la ea i se achită o indemnizație pentru fiecare zi de participare în sumă de 600 lei, dacă a participat la ședința comisiei de specialitate din care face parte, iar dacă n-a participat la ședința comisiei de specialitate din care face parte indemnizația pentru participare la ședința Consiliului raional va  constitui 300 lei.

 2. * Se stabilește perioada dintre două ședințe consecutive ale Consiliului raional – un ciclu de plată a indemnizației.

 3. * Dacă într-un ciclu de plată a indemnizației nu au fost convocate ședințe ale comisiei de specialitate consilierului care face parte din aceste comisii, prezent la ședința Consiliului i se achită indemizație în sumă de 600 lei.

 4. * Conform punctului 21 al Hotărîrii Guvernului nr. 457/2003 prezența membrilor comisiei de specialitate la ședințele acestora este obligatorie. Dacă într-un ciclu sînt convocate două și mai multe ședințe ale  comisiei de specialitate și consilierul prezent în ședința Consiliului n-a participat la măcar una din ele, indemnizația va constitui 300 lei.

 5. * Dacă într-un ciclu a fost convocată ședința comisiei de specialitate, care nu a avut loc din motivul nedeliberativității acesteia, consilierul care face parte din ea și prezent la ședința Consiliului i se  va achita indemnizația de participare în sumă de 300 lei.

 6. * Dacă într-o zi au loc 2 sau mai multe ședințe separate ale Consiliului raional, fiecare cu ordinea de zi aparte, consilierului participant la ele i se achită cîte 600 lei indemnizație pentru fiecare, ținînd cont de prevederile stipulate mai sus.

 7. * Nu se achită indemnizația în ședințele de constituire a Consiliului raional.

 8. * Nu se achită indemnizația dacă șendița Consiliului nu este deliberativă și nu se desfășoară în ziua stabilită.

 9. * Președintele raionului Rezina va dispune achitarea  indemnizației de participare în ședința consiliului după fiecare ciclu de plată.

 10. * La expirarea mandatului, consilierul raional care a activat cel puțin doi ani în această calitate i se acordă o indemnizație unică, egală cu salariul mediu lunar pe economia națională pentru anul precedent.

 11. * În caz de deces al consilierului raional, indemnizația unică, menționată în punctul 11, se acordă familiei acestuia, indiferent de durata exercitării mandatului.

  Regulamentul poate fi consultat la pagina 3 a documentului de pe link.

Acasă

În sus