Maraton de vaccinare la Saharna

Stimați locuitori ai raionului Rezina, dar și oaspeții acestuia!  Duminică, 01.08.2021 vor fi organizate acțiuni de informare și vaccinare a populației împotriva COVID-19 pe teritoriul Mănăstirii ,,Sfânta Treime” din satul Saharna, raionul Rezina. Evenimentul este organizat cu suportul IMSP Centrul de Sănătate Rezina, și Autoritățile administrației publice locale. Pentru imunizare vor fi disponibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson,...

91 de locuri vacante în raionul Rezina

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 26.07.2021 erau în evidenţă 8583 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.  Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2063 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar...

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis noi reguli privind controlul și combaterea infecției COVID-19

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pe 17 iulie, pentru a aproba noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, noile prevederi se referă la regulile de trecere a frontierei...RECOMANDĂRI cu privire la măsurile de profilaxie a cazurilor de înec pe perioada sezonului estival 2021

În temeiul Legii nr. 436/2006, privind administraţia publică locală, conform prevederilor Legii „Cu privire la protecţia civilă" nr. 271/1994,  Hotărârii Guvernului nr. 929/2020 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2021", în scopul organizării măsurilor de profilaxie a cazurilor de înec în bazinele acvatice pe perioada sezonului estival:

 1.     Preşedinţii Comisiilor pentru situaţii excepţionale teritoriale - primarii localităţilor raionului vor întreprinde măsuri de prevenire a cazurilor de înecuri în bazinele acvatice, după cum urmează:

* vor organiza şi vor desfăşura şedinţe ale Comisiilor pentru situaţii excepţionale locale, pentru a examina măsurile de prevenire a cazurilor de înec în bazinele acvatice din teritoriul administrat.

* vor obliga deținătorii bazinelor acvatice să instaleze indicatoare de interzicere a scăldatului în locurile neamenajate, iar în preajma bazinelor acvatice unde sunt amenajate zone de agrement, să fie create puncte de salvare pe apă dotate cu mijloace speciale de intervenţie în caz de înec.

* vor organiza, prin intermediul asistenţilor sociali locali, activităţi cu caracter informativ şi profilactic în familiile social-vulnerabile cu privire la pericolul lăsării fără supraveghere a copiilor în perioada estivală.

  1. 2.     Toate acțiunile de prevenire a incidentelor pe apă se vor efectua respectând hotărârile Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică.
  1. 3.     Colaboratorii Secţiei Situaţii Excepţionale, în comun cu Inspectoratul de Poliţie Rezina, vor organiza grupuri mobile de patrulare şi control a zonelor de agrement din preajma bazinelor acvatice pentru verificarea îndeplinirii prezentelor recomandări, precum și  efectuarea lucrului de profilaxie a cazurilor de înec.

Acasă

În sus