Maraton de vaccinare la Saharna

Stimați locuitori ai raionului Rezina, dar și oaspeții acestuia!  Duminică, 01.08.2021 vor fi organizate acțiuni de informare și vaccinare a populației împotriva COVID-19 pe teritoriul Mănăstirii ,,Sfânta Treime” din satul Saharna, raionul Rezina. Evenimentul este organizat cu suportul IMSP Centrul de Sănătate Rezina, și Autoritățile administrației publice locale. Pentru imunizare vor fi disponibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson,...

91 de locuri vacante în raionul Rezina

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 26.07.2021 erau în evidenţă 8583 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.  Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2063 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar...

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis noi reguli privind controlul și combaterea infecției COVID-19

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pe 17 iulie, pentru a aproba noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, noile prevederi se referă la regulile de trecere a frontierei...



Astăzi este marcată Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare

De Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare, marcată anual pe 7 iunie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova face apel la responsabilitatea consumatorilor și îndeamnă ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în casa fiecăruia. 

ANSA joacă un rol esențial în garantarea faptului că putem consuma alimente sigure și nutritive. Pandemia de coronavirus (COVID-19) a accentuat o data în plus cât este de importantă igiena riguroasă atunci când manipulăm produsele alimentare pentru a preveni orice boală care poate fi transmisa prin consumul alimentelor nesigure. ANSA ajută operatorii din sectorul alimentar să gestioneze riscurile legate de siguranța alimentelor de-a lungul întregului lanț alimentar. 

”Siguranţa alimentară este importantă pentru fiecare cetățean. Misiunea inspectorilor ANSA este să exludă riscurile alimentare care ar putea afecta sănătatea oamenilor, iar în acest fel să contribuie la dezvoltarea unei industrii alimentare responsabile. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil de calitatea produselor consumate”, susține Vladislav Cotici, directorul general ANSA

Organizaţia Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 7 iunie ca fiind Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare. Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Moldova vine cu îndemnul către consumatori de a respecta normele sanitare și de a fi conștienți de riscurile nutriționale legate de alegerile lor alimentare.

Prin Ziua Mondială a Siguranţei Alimentelor, OMS lucrează la integrarea siguranţei alimentare în agenda publică şi la reducerea poverii bolilor de origine alimentară la nivel global. Siguranţa alimentară este treaba tuturor. 

  • * Asiguraţi-vă că hrana este sigură - Guvernul trebuie să asigure hrana sigură şi hrănitoare pentru toţi
  • * Cultivați produsele în siguranţă - Producătorii agricoli şi alimentari trebuie să adopte bune practici
  • * Păstraţi alimentele în siguranţă - Operatorii economici trebuie să se asigure că alimentele sunt sigure
  • * Asiguraţi-vă că alimentele sunt sigure - Consumatorii trebuie să înveţe despre alimentele sigure şi sănătoase
  • * Colaboraţi pentru siguranţa alimentelor - Lucraţi împreună pentru o hrană sigură şi o sănătate bună.

 

Siguranţa alimentară înseamnă absenţa pericolelor din alimente, care pot dăuna sănătăţii consumatorilor. Pericolele pe care le prezintă alimentele pot fi microbiologice, chimice sau fizice şi invizibile cu ochiul liber. Siguranţa alimentară joacă un rol crucial în asigurarea siguranţei alimentare în fiecare etapă a lanţului alimentar, de la producţie la recoltare, prelucrare, depozitare, distribuţie, preparare şi consum.

Acasă

În sus