RECOMANDĂRI cu privire la măsurile de profilaxie a cazurilor de înec pe perioada sezonului estival 2021

În temeiul Legii nr. 436/2006, privind administraţia publică locală, conform prevederilor Legii „Cu privire la protecţia civilă" nr. 271/1994,  Hotărârii Guvernului nr. 929/2020 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2021", în scopul organizării măsurilor de profilaxie a cazurilor de înec în bazinele acvatice pe perioada sezonului estival:  1.     Preşedinţii...

Sesiunea examenelor 2021 a început!

Sesiunea de examene din acest an a debutat cu prima probă pentru absolvenții de gimnaziu, alolingvi. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în 228 de instituții de învățământ din țară. Conform orarului actualei sesiuni, următoarea probă va avea loc luni, 7 iunie, la Matematică. Iar joi, 10 iunie, se va desfășura proba la limba de instruire. Ultimul examen, la Istoria românilor și universală, va fi organizat pe 14 iunie....

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare pentru autoturisme. Astfel, în loc de 480 de lei pentru o plăcuță simplă, vom plăti 550 de lei. Dacă vă doriți o anumită combinație de litere și cifre,va trebui să plătiți 6050 lei. Trei litere identice și trei cifre identice costă 8250 de lei. Pentru trei litere identice și o cifră va trebui să plătiți 11 000 lei. Un cuvânt și orice combinație de 3 cifre costă 26.400 de lei. Dacă veți opta și pentru o...Sesiunea examenelor 2021 a început!

Sesiunea de examene din acest an a debutat cu prima probă pentru absolvenții de gimnaziu, alolingvi. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în 228 de instituții de învățământ din țară. Conform orarului actualei sesiuni, următoarea probă va avea loc luni, 7 iunie, la Matematică. Iar joi, 10 iunie, se va desfășura proba la limba de instruire. Ultimul examen, la Istoria românilor și universală, va fi organizat pe 14 iunie. Testele vor fi verificate până pe 20 iunie, iar elevii vor putea depune contestațiile o zi mai târziu. Astfel, rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie. Ciclul gimnazial se încheie anul acesta pentru 29.311 elevi, din 1.072 de instituții de învățământ.

Sesiunea de Bacalaureat începe pe 4 iunie pentru elevii alolingvi, cu examenul la limba și literatură română. Pe 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire. Pe 11 iunie se va organiza examenul la limba străină. Pe 15 iunie - matematica, istoria, artele, sportul, pe 18 iunie proba la solicitare, iar pe 22 iunie - examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză. Probele încep la ora 9:00.

În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16 773 de candidați. Potrivit Lilei Lazari, șefa Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport, Rezina, la Centrului de Bacalaureat din cadrul Liceului Teoretic ,,Olimp " din orașul Rezina vor susține examenele 103 candidați, inclusiv 4 restanțieri, iar la Centrului de Bacalaureat din cadrul Liceului Teoretic ,,Evrica" din orașul Rîbnița  - 13 candidați.

Examenele se vor desfășura conform Instrucțiunii speciale pentru desfășurarea regulamentară a examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021, în condiții pandemice, conform  orarului stabilit.

Acasă

În sus