Meriți să trăiești fără teamă!

         Violența este orice act vătămător, fizic sau emoţional, care are loc între membrii unei familii și se întâmplă atunci când soțul/soția/partenerul/partenera încearcă să te controleze și să-și impună puterea asupra ta. O poate face prin abuz fizic, sexual, emoțional sau economic. Violența este folosită pentru a intimida, umili sau înfricoșa victima. Adeseori, bărbații folosesc violența împotriva...

Siguranța ta contează!

        Inspectoratul de Poliţie Rezina vine cu recomandări privind protecţia bunurilor personale (locuinţă, cărucioare, trotinete, biciclete etc).         Stimați cetăţeni ai orașului și raionului Rezina! În scopul prevenirii cazurilor de victimizare, precum şi în vederea asigurării pazei bunurilor dumneavoastră, Inspectoratul de Poliție Rezina vă recomandă:         - nu lăsați fără supr...

Dispoziția nr. 02 din 08 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Vezi aici textul dispoziției UE alocă 10 milioane de euro în formă de granturi pentru a stimula creșterea economică în primăriile din Parteneriatul Estic - aplică acum!

        Comisia Europeană a anunțat alocarea de granturi pentru accelerarea creșterii economice în municipalitățile din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Conceptele de proiect urmează a fi depuse până pe data de 6 aprilie.

        Concursul se va desfășura în cadrul Inițiativei UE „Primarii pentru Creștere Economică”. Inițiativa sprijină primăriile în conceperea Planurilor de Dezvoltare Economică Locală (LEDP) care își propun să stimuleze activitatea economică și să sprijine afacerile locale, care la rândul său duc la îmbunătățirea serviciilor locale și au impact asupra creării locurilor de muncă și includerii femeilor pe piața muncii.

        În prima fază a inițiativei, finalizată până în octombrie 2020, peste 400 de primării din regiune s-au angajat să atingă obiectivele inițiativei, iar peste 230 planuri au fost concepute în conformitate cu orientările M4EG. Șaisprezece proiecte pilot sunt implementate în regiune. 

        A doua fază își propune să sprijine implementarea planurilor de dezvoltare economică locală. La această etapă începe pregătirea proiectelor de investiții și sprijin pentru inițiativele pilot. Va fi asigurat echilibrul geografic între țări și în interiorul țărilor, între capitale și regiuni.

        Suma indicativă globală disponibilă în cadrul acestui apel pentru propuneri este de 10 milioane euro - 5 milioane EUR pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Moldova, 4 milioane EUR pentru Ucraina și 1 milion euro pentru implementarea acțiunilor bazate pe Planuri de Dezvoltare Economică Locală. 

        Inițiativa Primarii pentru Creștere Economică sprijină orașele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina pentru a facilita creșterea și crearea de locuri de muncă prin îmbunătățirea mediului de afaceri local, stimulând antreprenoriatul și atrăgând investiții pentru o dezvoltare economică durabilă.

        Mai multă informație:

https://www.eap-csf.md/10-milioane-de-e-sub-forma-de-grant-disponibile-pentru-municipalitatile-tarilor-parteneriatului-estic/

https://www.euneighbours.eu/ro/east/stay-informed/news/ue-aloca-10-milioane-eur-forma-de-granturi-pentru-stimula-cresterea

 

Acasă

În sus