Meriți să trăiești fără teamă!

         Violența este orice act vătămător, fizic sau emoţional, care are loc între membrii unei familii și se întâmplă atunci când soțul/soția/partenerul/partenera încearcă să te controleze și să-și impună puterea asupra ta. O poate face prin abuz fizic, sexual, emoțional sau economic. Violența este folosită pentru a intimida, umili sau înfricoșa victima. Adeseori, bărbații folosesc violența împotriva...

Siguranța ta contează!

        Inspectoratul de Poliţie Rezina vine cu recomandări privind protecţia bunurilor personale (locuinţă, cărucioare, trotinete, biciclete etc).         Stimați cetăţeni ai orașului și raionului Rezina! În scopul prevenirii cazurilor de victimizare, precum şi în vederea asigurării pazei bunurilor dumneavoastră, Inspectoratul de Poliție Rezina vă recomandă:         - nu lăsați fără supr...

Dispoziția nr. 02 din 08 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Vezi aici textul dispoziției Primăvara - nesecat izvor de inspirație

       Deși iarna nu se prea lasă îmbrâncită de razele blânde și calde ale soarelui, iar Baba Odochia ne amintește că trebuie să-și scuture cojoacele, plăpândul firicel de iarbă își face loc prin țărâna amorțită spre lumina zilei. E început de martie. Se deșteaptă din somnul amorțirii natura. În văzduh planează maiestos păsările-vestitori ai primăverii. Plugarul, cu grijile gliei în suflet, se pregătește pentru muncile câmpului, iar copilașii, alergând prin lunca jilavă, se bucură de venirea primăverii.

       Din cele mai vechi timpuri, această trezire la viață a atins corzile sufletului de artist, provocându-l la realizarea unor opere nemuritoare. E primăvară și în sufletele elevilor Școlii raionale de Arte Plastice pentru Copii (ȘRAPC) din orașul Rezina. Deși sunt încă mici și mai au multe de învățat până la o desăvârșire artistică completă, sufletul lor creează. Inspirați de frumusețea lumii înconjurătoare, ei redau pe foaia albă de hârtie imagini de neuitat, prin intermediul cărora transmit multiple mesaje privitorului. Drept dovadă sunt cele două expoziții - „Bun venit la noi în prag, mărțișorul nostru drag” din holul Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” și „Mărțișoare pentru mame”, vernisată în cadrul instituției noastre. Ambele inaugurate la începutul lunii martie curent, cu prilejul Sărbătorii Mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii. Lucrările expuse atât în cadrul primei expoziții, cât și celei de a doua, sunt demne de laudă, motiv care bucură inimile participanților și profesorilor.

       Le doresc și în continuare elevilor ȘRAPC realizări frumoase pe tărâmul creației și succese la examenele de promovare, absolvire și competență profesională, care vor începe în curând.

Efim POPA, directorul ȘRAPC din orașul Rezina, grad managerial II, grad didactic I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acasă

În sus