Meriți să trăiești fără teamă!

         Violența este orice act vătămător, fizic sau emoţional, care are loc între membrii unei familii și se întâmplă atunci când soțul/soția/partenerul/partenera încearcă să te controleze și să-și impună puterea asupra ta. O poate face prin abuz fizic, sexual, emoțional sau economic. Violența este folosită pentru a intimida, umili sau înfricoșa victima. Adeseori, bărbații folosesc violența împotriva...

Siguranța ta contează!

        Inspectoratul de Poliţie Rezina vine cu recomandări privind protecţia bunurilor personale (locuinţă, cărucioare, trotinete, biciclete etc).         Stimați cetăţeni ai orașului și raionului Rezina! În scopul prevenirii cazurilor de victimizare, precum şi în vederea asigurării pazei bunurilor dumneavoastră, Inspectoratul de Poliție Rezina vă recomandă:         - nu lăsați fără supr...

Dispoziția nr. 02 din 08 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Vezi aici textul dispoziției Mariana Lupașco, femeia care trăiește prin frumos

        Încă de pe când era elevă, Mariana Lupașco frecventa biblioteca, participând la majoritatea activităților desfășurate în instituția noastră de cultură. Acum, când este mămică, în pofida problemelor grave de sănătate, găsește timp pentru a o ghida prin lumea frumosului și pe fetița sa, Evelina.

        Având dragoste pentru cultură și tradițiile neamului, dar și dorință de a le promova, Mariana participă și în prezent la diverse concursuri locale și raionale.

        Astfel, a confecționat o întreagă colecție de lucrări din mărgelușe, care a fost promovată prin vernisarea unei expoziții în localul bibliotecii.

        Împreună cu mama ei, Ana Lupașco, Mariana a participat și la concursul raional al declamatorilor, în cadrul căruia s-au învrednicit de diploma de gradul III și mențiune, dar și de premii bănești.

        De Ziua Internațională a Persoanelor cu dezabilități, prin intermediul rețelelor de socializare și fiind ghidată de bibliotecă, a participat la diferite activități.

        Din numele meu personal, dar și al tuturor utilizatorilor Bibliotecii publice Cinișeuți, îi mulțumesc Marianei Lupașco pentru activism și implicare, dorindu-i sănătate multă, succese mari și vise realizate pe viitor.

Lidia COVALENCO, bibliotecar, BP Cinișeuți

Acasă

În sus