În atenția locuitorilor raionului Rezina!

     Conform prevederilor legale, propunem spre consultare proiectele de decizie pentru ședința extraordinară  a Consiliului raional Rezina din 13.05.2021.            Propunerile, sugestiile dumneavoastră pe marginea proiectelor de decizie le puteți face, în scris, în Secția Administrație Publică a Consiliului raional Rezina, pe adresa: or. Rezina, str. 27 August, 1, Consiliul raional Rezina, etajul II.  ...

Planul de efectuare a achizițiilor publice, perioada anului 2021

 

Reglementări legale ale șomajului tehnic, care trebuie deosebite de cele ale staționării

         În condițiile actuale de instaurare a unei situații de criză fără precedent, care determină diminuarea sau, în general, sistarea activității multor unități economice, totodată - scăderea posibilității de onorare a obligațiilor financiare față de salariați, angajatorii sunt în căutarea soluțiilor juridice pentru ajustarea condițiilor de muncă a angajaților la volumele scăzute de activitate. Prevederile actuale ale Codului Muncii oferă angajatori...Biblioteca - conector între public şi procesul de cercetare

        Seminarul instructiv din 24 februarie curent, „Evaluarea rapoartelor anuale. Planificarea activităților. Obiective, priorități, curricula” a întrunit conducători şi angajaţi din bibliotecile publice teritoriale din raionul Rezina.

        În debutul seminarului, asistența a fost salutată de către Angela Racu, șeful Secției Cultură, care a procedat la o retrospectivă a activității bibliotecilor, dar și a domeniului în general, în anul pandemic 2020.

        Pentru viitor, șeful secției le-a sugerat celor prezenți să stăruie mai profund asupra descoperirii potențialului cultural din localitate în multitudinea lui, conservării și perpetuării acestuia. O pot face mai bine și cu mai mult succes împreună cu alți intelectuali din sat, cum ar fi colegi din casele și căminele de cultură, pedagogi, lideri din comunitate, elevi etc. Astfel, vor oferi potențialului cultural local o șansă de perpetuare peste ani, pentru generațiile viitoare.

        Apoi, Angela Ursache, specialist principal în domeniile Biblioteci, Patrimoniu, Muzee la Secția Cultură Rezina, a trecut la aspectele din agenda de lucru a seminarului.

        În principal s-a vorbit despre raportarea lucrului deja efectuat în anul 2020, dar și despre activitățile instituției în anul curent. Vorbitoarea le-a atras atenția bibliotecarilor asupra evenimentelor ce urmează să le organizeze și desfășoare, gen participarea la Expoziția de mărțișoare „Bun venit la noi în prag, Mărțișorul nostru drag!”, comemorarea eroilor căzuți la Nistru în 1992, în luptele pentru integritatea și independența Republicii Moldova, participarea la Concursul raional al declamatorilor „Sfinte rădăcini”, dedicat scriitorului Vladimir Rusnac.

        Angela Ursache i-a mai îndemnat pe colegi să filmeze/fotografieze evenimentele desfășurate și ulterior să le posteze pe pagina de Facebook a instituției.

        La fel, doamna a făcut referință și la alte manifestări culturale, activități, ce urmează să fie desfășurate pe parcursul anului în curs. Este vorba de participarea la PNLC-2021, realizarea celor 3 campanii de promovare a cărţii şi lecturii („Septembrie - nici o zi fără lectură”, „20 de scriitori, 20 de întâlniri”; „10 cercetători, 10 întâlniri”) etc.

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus