RECOMANDĂRI cu privire la măsurile de profilaxie a cazurilor de înec pe perioada sezonului estival 2021

În temeiul Legii nr. 436/2006, privind administraţia publică locală, conform prevederilor Legii „Cu privire la protecţia civilă" nr. 271/1994,  Hotărârii Guvernului nr. 929/2020 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2021", în scopul organizării măsurilor de profilaxie a cazurilor de înec în bazinele acvatice pe perioada sezonului estival:  1.     Preşedinţii...

Sesiunea examenelor 2021 a început!

Sesiunea de examene din acest an a debutat cu prima probă pentru absolvenții de gimnaziu, alolingvi. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în 228 de instituții de învățământ din țară. Conform orarului actualei sesiuni, următoarea probă va avea loc luni, 7 iunie, la Matematică. Iar joi, 10 iunie, se va desfășura proba la limba de instruire. Ultimul examen, la Istoria românilor și universală, va fi organizat pe 14 iunie....

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare pentru autoturisme. Astfel, în loc de 480 de lei pentru o plăcuță simplă, vom plăti 550 de lei. Dacă vă doriți o anumită combinație de litere și cifre,va trebui să plătiți 6050 lei. Trei litere identice și trei cifre identice costă 8250 de lei. Pentru trei litere identice și o cifră va trebui să plătiți 11 000 lei. Un cuvânt și orice combinație de 3 cifre costă 26.400 de lei. Dacă veți opta și pentru o...În acest an, „Mărțișor”-ul la Rezina se va desfășura în format on-line

         Aceasta o prevede hotărârea Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate publică din 22 februarie curent, în situația în care, în orașul Rezina și în câteva localități rurale avem cod roșu în sănătatea publică.

         Astfel, angajații din cultură vor pregăti spectacole, le vor filma, după care le vor posta pe rețelele de socializare. În context, și la recentul atelier de lucru, desfășurat de Secția Cultură, conducătorilor caselor și căminelor de cultură le-a fost recomandat (celor care n-au reușit s-o facă încă) să-și deschidă pagini pe Facebook.

         Cât privește desfășurarea activităților în Palatul raional de Cultură „Nicolae Lupov”, acestea vor fi următoarele: pe 24 februarie, de Dragobete, este preconizat un atelier de creație în baza Fanfarei „Plai Nistrean”, care va conține câteva capitole, inclusiv incursiuni în istoricul muzicii de fanfară și cel al Fanfarei „Plai Nistrean”, secvențe din activitatea colectivului etc.

         Pe 27 februarie, sâmbătă, aici va fi desfășurată o șezătoare cu genericul „Eu sunt neam de moldovean, alt pământ pe lume n-am”.

         Pe holul instituției de cultură va fi vernisată și tradiționala expoziție a lucrărilor elevilor Școlii de Arte Plastice pentru Copii din Rezina.

         La fel, din holul Consiliului raional nu va lipsi expoziția de mărțișoare „Bun venit la noi în prag, Mărțișorul nostru drag!”, organizată, de mai bine de un deceniu, cu efortul lucrătorilor de bibliotecă din raion, sub egida Secției Cultură. Doar că nu va fi inaugurată festiv, cu participarea spectatorilor.

         Dat fiind că pe 2 martie vom marca o aniversare ordinară, tristă, de la declanșarea conflictului transnistrean, la Rezina, la Complexul memorial, va fi desfășurat un miting de comemorare a eroilor căzuți în luptele de la Nistru.

         Acțiuni de comemorare, potrivit unei circulare de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, vor pregăti și angajații caselor de cultură, ai bibliotecilor din teritoriul raionului.

         În seara aceleeași zile, la Palatul raional de Cultură va avea loc un spectacol, consacrat mărțișorului și primăverii - „Mărțișoare muzicale”, pe care spectatorii vor avea posibilitatea să-l urmărească ulterior, pe rețelele de socializare.

         Așa vom sărbători în anul curent Mărțișorul – în condiții dictate de pandemia de coronavisrus COVID-19. Sănătate tuturor, bucurați-vă de viață și de venirea primăverii, care se face tot mai simțită. Aveți grijă de dumneavoastră, fiți vigilenți și protejați-vă sănătatea.

Aculina POPA

        

Acasă

În sus