În atenția locuitorilor raionului Rezina!

     Conform prevederilor legale, propunem spre consultare proiectele de decizie pentru ședința extraordinară  a Consiliului raional Rezina din 13.05.2021.            Propunerile, sugestiile dumneavoastră pe marginea proiectelor de decizie le puteți face, în scris, în Secția Administrație Publică a Consiliului raional Rezina, pe adresa: or. Rezina, str. 27 August, 1, Consiliul raional Rezina, etajul II.  ...

Planul de efectuare a achizițiilor publice, perioada anului 2021

 

Reglementări legale ale șomajului tehnic, care trebuie deosebite de cele ale staționării

         În condițiile actuale de instaurare a unei situații de criză fără precedent, care determină diminuarea sau, în general, sistarea activității multor unități economice, totodată - scăderea posibilității de onorare a obligațiilor financiare față de salariați, angajatorii sunt în căutarea soluțiilor juridice pentru ajustarea condițiilor de muncă a angajaților la volumele scăzute de activitate. Prevederile actuale ale Codului Muncii oferă angajatori...Sălile de spectacole și casele de cultură își redeschid ușile pentru spectatori

         Instituţiie teatral-concertistice şi casele de cultură își reiau activitățile cu prezența spectatorilor, însă trebuie să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri, cu admiterea a cel mult 250 de spectatori. Obligatoriu, trebuie asigurată respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19. Decizia a fost luată pe 05 februarie curent, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP).

         La fel, se permite comercializarea produselor alimentare la pachet de către unităţile de alimentaţie publică în intervalul orar 22.00-07.00, cu condiția de a nu fi consumate în incinta sau pe teritoriul unităţii.

         Rămâne restricționată în continuare activitatea cinematografelor, urmare a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în municipiul Chișinău, Bălți și alte municipii, unde sunt localizate cele mai multe cinematografe. În același timp, este necesar de menționat că măsurile restrictive vor fi revizuite, în funcție de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19.

         Măsurile aprobate prin Hotărârea CNESP nr. 43 din 05 februarie 2021 au intrat în vigoare din momentul emiterii documentului. Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

         Hotărârea CNESP  nr. 43 din 05 februarie 2021 o puteți consulta aici.

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus