În atenția locuitorilor raionului Rezina!

     Conform prevederilor legale, propunem spre consultare proiectele de decizie pentru ședința extraordinară  a Consiliului raional Rezina din 13.05.2021.            Propunerile, sugestiile dumneavoastră pe marginea proiectelor de decizie le puteți face, în scris, în Secția Administrație Publică a Consiliului raional Rezina, pe adresa: or. Rezina, str. 27 August, 1, Consiliul raional Rezina, etajul II.  ...

Planul de efectuare a achizițiilor publice, perioada anului 2021

 

Reglementări legale ale șomajului tehnic, care trebuie deosebite de cele ale staționării

         În condițiile actuale de instaurare a unei situații de criză fără precedent, care determină diminuarea sau, în general, sistarea activității multor unități economice, totodată - scăderea posibilității de onorare a obligațiilor financiare față de salariați, angajatorii sunt în căutarea soluțiilor juridice pentru ajustarea condițiilor de muncă a angajaților la volumele scăzute de activitate. Prevederile actuale ale Codului Muncii oferă angajatori...Eforturi comune pentru confortul utilizatorilor

            Prilej de bucurie la Biblioteca Publică Raională (BPR) „Mihai Eminescu” – atât pentru membrii colectivului, cât și pentru cititori. După reparația Sălii de lectură pentru adulți, în spațiul proaspăt renovat a sosit și mobilierul. Este mult și modern, potrivit pentru un asemena tip de sală, care va găzdui și Ungherașul media. Potrivit directorului instituției, dna Galina Davâdic, dotarea cu mobilier a spațiului reparat a devenit posibilă grație unui proiect câștigat de la IREX Europe, suplimentat de o donație generoasă din partea Distirbuitorului de carte „Pro Noi” SRL.

            Directorul BPR „Mihai Eminescu” este foarte recunoscătoare tuturor celor care au susținut colectivul instituției și pe dumneaei în materializarea acestei intenții frumoase de schimbare la față a unei săli din bibliotecă, inclusiv la dotarea cu mobilierul corespunzător. Dar și la transportarea acestuia (Vadim Purici, conducătorul SRL „Candidus”, care le-a pus la dispoziție o unitate de transport potrivită), și la etapele ulterioare, care au necesitat mâinile și efortul prietenilor. „S-au grăbit în ajutor, la apelul nostru și la îndemnul dlui Ghenadie Goncear, flăcăii clasei a X-ea de la LT „Olimp” (diriginte - dna Mariana Goncear) și soții colegelor noastre, Cristina Guma (Ion) și Maria Racu (Nicu), cărora le mulțumesc mult pentru volumul de lucru considerabil făcut: de la transferul mobilei de pe hol până la asamblarea ei”, ne-a comunicat dna Galina Davâdic.

            „Abia așteptam să vedem cum va arăta această sală complet renovată, atât ca spațiu, cât și dotare. Sănătate tuturor, vă mulțumesc mult pentru ajutor”, a menționat pe final directorul BPR „Mihai Eminescu”.

            Totodată, dumneaei a mai specificat și următorul aspect – donația de mobilier din partea  Distirbuitorului de carte „Pro Noi” SRL este foarte generoasă și va face posibilă dotarea și altor spații din bibliotecă.

Pentru conformitate, Aculina POPA

 

Acasă

În sus