În atenția locuitorilor raionului Rezina!

     Conform prevederilor legale, propunem spre consultare proiectele de decizie pentru ședința extraordinară  a Consiliului raional Rezina din 13.05.2021.            Propunerile, sugestiile dumneavoastră pe marginea proiectelor de decizie le puteți face, în scris, în Secția Administrație Publică a Consiliului raional Rezina, pe adresa: or. Rezina, str. 27 August, 1, Consiliul raional Rezina, etajul II.  ...

Planul de efectuare a achizițiilor publice, perioada anului 2021

 

Reglementări legale ale șomajului tehnic, care trebuie deosebite de cele ale staționării

         În condițiile actuale de instaurare a unei situații de criză fără precedent, care determină diminuarea sau, în general, sistarea activității multor unități economice, totodată - scăderea posibilității de onorare a obligațiilor financiare față de salariați, angajatorii sunt în căutarea soluțiilor juridice pentru ajustarea condițiilor de muncă a angajaților la volumele scăzute de activitate. Prevederile actuale ale Codului Muncii oferă angajatori...Intervenția salvatorilor în timpul ninsorilor abundente

     Odată cu instalarea condițiilor meteo nefavorabile, caracterizate de ninsoare, viscol și depuneri de zăpadă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația și intervine în cazurile de risc produse pe traseele din țară.

     Astfel, la finele săptămânii precedente, angajații Secției Situații Excepționale Rezina au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto, ale căror mijloace de transport derapaseră de pe carosabil. Salvatorii au intervenit pe trasee în preajma localităților Cogâlniceni, Bușăuca, Ignăței și Peciște, după ce mai multe unități de transport au derapat, fiind nevoie de tractarea lor. De asemenea, de intervenția salvatorilor a fost nevoie pe traseul Rezina-Orhei, unde angajații SSE Rezina au deblocat două camioane derapate. Angajații unității au efectuat lucrări complexe pentru tractarea și deblocarea acestora.

     Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele de pe teritoriul raionului, Secția SE Rezina monitorizează drumurile și sectoarele cu risc, iar în caz de necesitate - acordă asistență oamenilor aflați în dificultate.

     În asemenea situații de risc sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale raionale în scopul reacționării operative în prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale produse în urma condițiilor meteo nefavorabile. Toată tehnica de tracțiune sporită din dotarea instituției este pregătită pentru intervenție operativă, iar ofițerii și subofițerii SSE Rezina activează în regim alert.

     În  caz de urgență, apelați Serviciul „112”.

Alexandru VIZITIU, ofițer superior al Serviciului Prevenție,

căpitan al serviciului intern 

 

Acasă

În sus