RECOMANDĂRI cu privire la măsurile de profilaxie a cazurilor de înec pe perioada sezonului estival 2021

În temeiul Legii nr. 436/2006, privind administraţia publică locală, conform prevederilor Legii „Cu privire la protecţia civilă" nr. 271/1994,  Hotărârii Guvernului nr. 929/2020 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2021", în scopul organizării măsurilor de profilaxie a cazurilor de înec în bazinele acvatice pe perioada sezonului estival:  1.     Preşedinţii...

Sesiunea examenelor 2021 a început!

Sesiunea de examene din acest an a debutat cu prima probă pentru absolvenții de gimnaziu, alolingvi. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în 228 de instituții de învățământ din țară. Conform orarului actualei sesiuni, următoarea probă va avea loc luni, 7 iunie, la Matematică. Iar joi, 10 iunie, se va desfășura proba la limba de instruire. Ultimul examen, la Istoria românilor și universală, va fi organizat pe 14 iunie....

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare pentru autoturisme. Astfel, în loc de 480 de lei pentru o plăcuță simplă, vom plăti 550 de lei. Dacă vă doriți o anumită combinație de litere și cifre,va trebui să plătiți 6050 lei. Trei litere identice și trei cifre identice costă 8250 de lei. Pentru trei litere identice și o cifră va trebui să plătiți 11 000 lei. Un cuvânt și orice combinație de 3 cifre costă 26.400 de lei. Dacă veți opta și pentru o...Și în an cu pandemie, lucrătorii din cultură au întreținut vie flacăra tradiției și a certelor valori

            La finele unui an care pleacă și care s-a dovedit a fi foarte dificil pentru desfășurarea bunei activități a angajaților din cultură, în Sala de Conferințe a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” și-au făcut loc, pe meritate, cuvintele de apreciere, de recunoștință și de urare aleasă pentru angajații acestui segment important al societății.

            Vorba e că, la 30 decembrie, participanții în cadrul Festivalului-concurs raional „Deschide ușa, creștine!”, desfășurat de această dată în format on-line, au fost invitați de către organozatori să-și ridice premiile, diplomele și mențiunile (bineînțeles, cu respectarea condițiilor de comportament în situația pandemică, în care ne aflăm).

            Pentru început, asistența a fost salutată de către Angela Racu, șeful Secției Cultură, care a apreciat efortul celor prezenți în desfășurarea activităților culturale, pe care pandemia de COVID-19 le-a transferat, în marea lor majoritate, pe on-line. Oricum, oamenii noștri de cultură au demonstrat că sunt capabili să se descurce bine și în atare condiții și să asigure continuitate și vitalitate tradițiilor și obiceiurilor poporului nostru.

            De cuvinte de apreciere s-au bucurat oamenii de cultură și din partea vicepreședintelui raionului în probleme juridico-sociale, Aurelia Grigoriță. Dumneaei a reiterat importantul rol, pe care îl au acești oameni în dăinuirea unui popor în timp și spațiu, dăruirea cu care își fac munca și le-a dorit multă sănătate în anul care vine. Or, anul 2020 a făcut o adevărată revoluție în scara noastră de valori, condițiile pandemiei amintindu-ne de veșnicul adevăr că sănătatea este averea principală a omului.

            Apoi, vicepreședintele raionului Aurelia Grigoriță și șeful Secției Cultură Angela Racu, le-au înmânat premiile, diplomele și mențiunile fiecăruia dintre cei prezenți. Totodată, dânșii au fost invitați să participle și în Festivalul-concurs „Cad fulgi de nea pe clinchete de clopoței”, pe care Secția Cultură îl va desfășura la începutul anului și care va avea în obiectiv tradițiile de Anul Nou și Sfântul Vasile.

            Și, precum era firesc, asistența și-a luat rămas bun, urându-se de sănătate și numai bine în anul care vine și pe care toți și-l doresc eliberat de chingile pandemiei, ce ne-a marcat profund viața și activitatea în anul 2020.

            La mulți ani tuturor, cu multă sănătate, inspirație și realizări pe potriva celor mai îndrăznețe aspirații!

Aculina POPA

 

 

 

 

 

           

Acasă

În sus