Maraton de vaccinare la Saharna

Stimați locuitori ai raionului Rezina, dar și oaspeții acestuia!  Duminică, 01.08.2021 vor fi organizate acțiuni de informare și vaccinare a populației împotriva COVID-19 pe teritoriul Mănăstirii ,,Sfânta Treime” din satul Saharna, raionul Rezina. Evenimentul este organizat cu suportul IMSP Centrul de Sănătate Rezina, și Autoritățile administrației publice locale. Pentru imunizare vor fi disponibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson,...

91 de locuri vacante în raionul Rezina

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 26.07.2021 erau în evidenţă 8583 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.  Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2063 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar...

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis noi reguli privind controlul și combaterea infecției COVID-19

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pe 17 iulie, pentru a aproba noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, noile prevederi se referă la regulile de trecere a frontierei...Serviciile responsabile de securitatea circulației rutiere s-au întrunit în ședință

         În timpul nopții, temperaturile și precipitațiile căzute au transformat arterele rutiere ale țării într-un adevărat patinoar. Situația creată în dimineața zilei de azi pe arterele rutiere ale raionului, a generat convocarea unei ședințe cu structurile responsabile de asigurarea securității rutiere. Ședința a fost prezidată de către Teodor Cuculescu, vicepreședintele raionului în probleme de dezvoltare raională.

         Astfel, potrivit celor prezenți la ședință, situația în raion era destul de complicată. În orele dimineții, colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Rezina au procedat chiar la stoparea deplasării autovehiculelor pe traseul principal al raionului, în scopul siguranței participanților la trafic.

         Angajații districtului Rezina al SA „Drumuri-Orhei” s-au implicat activ în distribuirea materialului antiderapant pe drumuri, dar potențialul de care dispune unitatea nu poate acoperi necesitățile. Cu atât mai mult, cu cât porțiunile tratate cu material antiderapant la scurt timp deveneau din nou greu de practicat deoarece precipitațiile căzute creau un nou strat de polei. În situația dată se impune o atitudine mai responsabilă și implicare și din partea autorităților publice de nivelul I.

         Angajarea sezonieră a muncitorilor antrenați la împrăștierea materialului antiderapant pe drumurile din localități, la fel, este destul de problematică. Șomerii, aflați în evidență, refuză propunerea de angajare - la capitolul dat se impun remanieri privind statutul persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă și care refuză propunerile de angajare în serviciu.

         În scop de siguranță, aproape jumătate dintre elevii din instituțiile de învățământ n-au fost transportați la școală în dimineața zilei de azi, trecându-se la instruirea on-line. Iar traseele, care sunt utilizate pentru transportarea elevilor, se vor afla prioritar în atenția factorilor decizionali, în scopul asigurării unui grad sporit de accesibilitate și siguranță.

         Cât privește deblocarea drumurilor din prizonieratul gheții, administrația raionului a solicitat și suportul SA „Amon Trade”, cu care Consiliul raional are încheiat un contract de deservire în cazul necesității deblocării drumurilor pe timp de iarnă.

         În scopul facilității comunicării între ei și asigurării rapidității în soluționarea situațiilor dificile, participanții la ședință au creat un grup pe Viber.

         Cât privește populația, administrația raionului îndeamnă oamenii să se abțină de la deplasări cu transportul sau pedestre, dacă nu au necesități urgență.

         Celor, care, totuși, sunt nevoiți să se deplaseze cu o unitate de transport, li se solicită să verifice și să echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările instituțiilor de resort, inclusiv ale poliției.

         Totodată, șoferilor li se recomandă deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor; echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor; păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

         Amintim că Serviciul Hidrometeorologic a avertizat referitor la condițiile meteo complicate pe teritoriul întregii țări. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi, când pe drumuri se formează ghețuș.

Aculina POPA

Acasă

În sus