Ședință cu intenția de a-i ajuta pe agricultori

         În dimineața zilei de azi, funcționarii Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru a Consiliului raional Rezina au organizat și desfășurat o întrunire cu mai mulți conducători ai serviciilor desconcentrate în teritoriu. Este vorba de acele servicii, care în activitate au tangență cu activitatea agenților economici din sectorul agricol al raionului. Scopul întrunirii a rezidat în...

Diaspora și APL - solidari în soluționarea problemelor localităților

        Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina, amplasat pe malul drept al Nistrului. Prima mențiune documentară a satului Tarasova din ținutul Soroca datează din 2 februarie 1619, când domnitorul Radu Mihnea confirma lui Dragotă vornicul stăpânirea asupra satului Tarasova.         În această localitate pitorească și foarte frumoasă locuiesc 503 cetățeni, 92 fiind copii și tineri,...

„Garderoba Socială” – un Serviciu Modern de Bibliotecă, care a ajutat mulțime de oameni

         Zilele trecute l-am văzut pe părintele Serghei, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Pripiceni-Răzeși, în fața Bibliotecii Publice Raionale ”Mihai Eminescu”. Venise să ia de la bibliotecă o donațe de haine pentru beneficiarii Centrului de plasament pentru copii „Picături de suflet” din localitate. Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu directorul bibliotecii, dna Galina Davâdic, am...MECC și FSLC inițiază negocierile colective asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective

          Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, a avut ieri, 25 noiembrie, o întrevedere cu președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC), Nicolae Garaz. Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat inițierea negocierilor asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective (ramura cultură).

         Ministrul Lilia Pogolșa a subliniat disponibilitatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a iniția negocierile colective pentru semnarea Acordului adițional. „Existența unei conlucrări eficiente dintre MECC, Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II și Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură va contribui la identificarea și soluționarea provocărilor cu care se confruntă angajații din domeniul culturii”, a afirmat oficialul.

         În context, președintele FSLC, Nicolae Garaz, a vorbit despre principalele modificări propuse de către reprezentanții Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură pentru a fi incluse în Acordul adițional.

         Alte subiecte, abordate în cadrul discuțiilor, au fost: necesitatea majorării salariului angajaților din domeniul culturii, acordarea îndemnizațiilor unice pentru tinerii specialiști, lipsa cadrelor calificate etc.

         La final, părțile au convenit să stabilească un dialog permanent și să conlucreze în identificarea soluțiilor pentru provocările din domeniul culturii.

Sursă: mecc.gov.md

Acasă

În sus