MECC și FSLC inițiază negocierile colective asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective

          Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, a avut ieri, 25 noiembrie, o întrevedere cu președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC), Nicolae Garaz. Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat inițierea negocierilor asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective (ramura cultură).         ...

Drogurile îţi controlează viața? Spune NU drogurilor

         Răspândirea fenomenului de trafic şi consum de droguri la nivel naţional, diversificarea tipurilor de substanţe cu conţinut stupefiant şi psihotrop, a locurilor de consum a acestora, creşterea numărului de consumatori de droguri în rândul populaţiei, îndeosebi în rândul tinerilor, reducerea vârstei pentru debutul în consum, constituie probleme acute ale societăţii. În acest context, Inspectoratul...

Din 1 decembrie CNAS nu va mai elibera certificate pe suport de hârtie

        Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că, începând cu 01.12.2020, nu va mai elibera informaţii/certificate pe suport de hârtie. Instituţiile solicitante pot obţine informaţiile necesare prin accesarea datelor deţinute de CNAS, cu suportul Agenţiei de Guvernare Electronică.         Analiza situaţiei actuale atestă un număr mare de adresări a beneficiarilor la Casele Teritoriale de...Motivele pentru care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în continuă creştere

         Lipsa unui tratament exact împotriva infecţiei COVID-19, lipsa unui vaccin, sezonul de toamnă al virozelor, dar şi nerespectarea normelor anti-COVID, sunt factorii care influenţează cifra în creştere a persoanelor testate pozitiv cu noul tip de coronavirus. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Marina Golovaci, notează IPN.

         „Noi urmărim o creştere esenţială nu doar în Republica Moldova, dar şi pe tot continentul european şi nu numai. Motivele legate de progresarea infecţiei sunt: lipsa unui tratament eficient care poate fi aplicat pe larg, lipsa vaccinului care ar putea imuniza populaţia şi proteja cu adevărat de răspândirea acestei infecţii. Şi, desigur, nu în ultimul rând, am menţionat nu o singură dată, din păcate, nerespectarea la justa valoare a acelor măsuri de prevenire şi control a infecţiei, care ne-am dori să fie realizate de către întreaga populaţie”, a declarat Marina Golovaci în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova 1.
         Şi şeful secţiei supravegherea epidemiologică a gripei şi infecţiilor respiratorii de la ANSP, Ştefan Gheorghiţă, a făcut trimitere la cifrele înregistrate pe tot globul pământesc. 
          „Dacă să ne referim la tendinţele procesului, sunt nişte tendinţe care sunt caracteristice atât pentru regiunea europeană, cat şi pentru tot globul pământesc. Eu am sa aduc câteva cifre, noi am avut o tendinţă de creştere a infecţiei cu COVID-19 până în săptămâna 39, o tendinţă lentă. În săptămâna 39 noi am înregistrat 4270 de cazuri. Pe urmă, în săptămâna 40 am înregistrat 5704 cazuri. Ulterior am mers în descreştere şi începând cu săptămâna 44, de la 5079 de cazuri am ajuns în săptămâna 46 la 6933 de cazuri. Este pentru prima dată când înregistrăm o creştere atât de bruscă”, a adăugat epidemiologul Ştefan Gheorghiţă.
         În prezent, cea mai mare rată de transmitere este atestată în Chişinău, pe locul doi se clasează raionul Edineţ şi pe locul trei raionul Briceni.
         Miercuri, 18 noiembrie, în Republica Moldova a fost înregistrat un nou record - 1607 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Sursă: tvrmoldova.md

 

Acasă

În sus