RECOMANDĂRI cu privire la măsurile de profilaxie a cazurilor de înec pe perioada sezonului estival 2021

În temeiul Legii nr. 436/2006, privind administraţia publică locală, conform prevederilor Legii „Cu privire la protecţia civilă" nr. 271/1994,  Hotărârii Guvernului nr. 929/2020 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2021", în scopul organizării măsurilor de profilaxie a cazurilor de înec în bazinele acvatice pe perioada sezonului estival:  1.     Preşedinţii...

Sesiunea examenelor 2021 a început!

Sesiunea de examene din acest an a debutat cu prima probă pentru absolvenții de gimnaziu, alolingvi. Examenul la proba Limba și literatura română a fost susținut în 228 de instituții de învățământ din țară. Conform orarului actualei sesiuni, următoarea probă va avea loc luni, 7 iunie, la Matematică. Iar joi, 10 iunie, se va desfășura proba la limba de instruire. Ultimul examen, la Istoria românilor și universală, va fi organizat pe 14 iunie....

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare

S-au scumpit plăcuțele de înmatriculare pentru autoturisme. Astfel, în loc de 480 de lei pentru o plăcuță simplă, vom plăti 550 de lei. Dacă vă doriți o anumită combinație de litere și cifre,va trebui să plătiți 6050 lei. Trei litere identice și trei cifre identice costă 8250 de lei. Pentru trei litere identice și o cifră va trebui să plătiți 11 000 lei. Un cuvânt și orice combinație de 3 cifre costă 26.400 de lei. Dacă veți opta și pentru o...Motivele pentru care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în continuă creştere

         Lipsa unui tratament exact împotriva infecţiei COVID-19, lipsa unui vaccin, sezonul de toamnă al virozelor, dar şi nerespectarea normelor anti-COVID, sunt factorii care influenţează cifra în creştere a persoanelor testate pozitiv cu noul tip de coronavirus. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Marina Golovaci, notează IPN.

         „Noi urmărim o creştere esenţială nu doar în Republica Moldova, dar şi pe tot continentul european şi nu numai. Motivele legate de progresarea infecţiei sunt: lipsa unui tratament eficient care poate fi aplicat pe larg, lipsa vaccinului care ar putea imuniza populaţia şi proteja cu adevărat de răspândirea acestei infecţii. Şi, desigur, nu în ultimul rând, am menţionat nu o singură dată, din păcate, nerespectarea la justa valoare a acelor măsuri de prevenire şi control a infecţiei, care ne-am dori să fie realizate de către întreaga populaţie”, a declarat Marina Golovaci în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova 1.
         Şi şeful secţiei supravegherea epidemiologică a gripei şi infecţiilor respiratorii de la ANSP, Ştefan Gheorghiţă, a făcut trimitere la cifrele înregistrate pe tot globul pământesc. 
          „Dacă să ne referim la tendinţele procesului, sunt nişte tendinţe care sunt caracteristice atât pentru regiunea europeană, cat şi pentru tot globul pământesc. Eu am sa aduc câteva cifre, noi am avut o tendinţă de creştere a infecţiei cu COVID-19 până în săptămâna 39, o tendinţă lentă. În săptămâna 39 noi am înregistrat 4270 de cazuri. Pe urmă, în săptămâna 40 am înregistrat 5704 cazuri. Ulterior am mers în descreştere şi începând cu săptămâna 44, de la 5079 de cazuri am ajuns în săptămâna 46 la 6933 de cazuri. Este pentru prima dată când înregistrăm o creştere atât de bruscă”, a adăugat epidemiologul Ştefan Gheorghiţă.
         În prezent, cea mai mare rată de transmitere este atestată în Chişinău, pe locul doi se clasează raionul Edineţ şi pe locul trei raionul Briceni.
         Miercuri, 18 noiembrie, în Republica Moldova a fost înregistrat un nou record - 1607 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Sursă: tvrmoldova.md

 

Acasă

În sus