Stimaţi lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

         Consemnată  anual în a treia duminică a lunii septembrie, Ziua lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei îmi oferă plăcutul prilej să Vă  transmit sincere felicitări şi urări de bine tuturor celor care activează în acest domeniu. Îmi exprim întreaga recunoștinţă pentru eforturile Dumneavoastră în deservirea și consilierea socială a populaţiei, pentru implicarea, dăruirea de care daţi dovadă&nbs...

Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 a fost constituit

         Prin Hotărârea nr. 4219 din 11 septembrie 2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 în componență numerică din 9 membri. Prin aceeași hotărâre, CEC a apărobat și componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26, după cum urmează:          1. Albu Aliona,...

Stimaţi silvicultori din raionul Rezina!

         Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcate tradiţional în mijlocul  lunii septembrie, Vă adresez cele mai sincere şi cordiale felicitări cu urări de bine şi prosperitate.          În numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, îmi exprim recunoștința profundă pentru contribuţia pe care o aduceţi în administrarea şi gospodărirea durabilă a pădurilor...Membrii Colegiului consultativ din raion s-au întrunit într-o ședință de lucru

         În dimineața zilei de azi, într-o ședință de lucru s-a întrunit Colegiul consultativ al unității administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din raionul Rezina. Ședința s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”, iar la lucrările ei a participat și președintele raionului, Valeriu Ciorici.

         În debutul ședinței, asistenței i-a fost oferită informație privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19 în raionul Rezina și acțiunile necesar de întreprins de către serviciile publice în scopul diminuării și combaterii acesteia. Din cele relatate de către Ion Cheptene, medic-epidemiolog la CSP Orhei, cei prezenți au conștientizat, încă o dată, gravitatea situației curente în teritoriul raionului la compartimentul respectiv.

         Președintele Valeriu Ciorici a reiterat necesitatea organizării muncii în instituții cu respectarea strictă a normelor de profilaxie a infecției, menționând că două direcții ale Consiliului raional se află în carantină pe motivul infectării unor angajați cu COVID-19.

         În continuare, a fost audiată informația privind situația de moment și acțiunile necesar de întreprins de către APL și serviciile publice în scopul pregătirii pentru buna funcționare în sezonul rece 2020-2021. Raportorii – Serghei Mihalache de la SRL „Orhei-Gaz”, filiala Rezina, Iurie Urechi de la SA „RED-Nord”, oficiul Rezina, Alexandru Ucrainciuc de la SA „Drumuri-Orhei”, districtul Rezina, au vorbit despre starea de lucruri în fiecare domeniu. Cu mici excepții, conducătorii acestor 3 structuri au declarat că sunt pregătiți pentru a face față rigorilor în activitatea pe timp de iarnă.

         Totodată, dumnealor au expus și problemele cu care se confruntă și pentru depășirea cărora este necesară implicarea administrației raionale.

         Pe final, Ruslan Socol, șef-adjunct al OT Orhei a Cancelariei de Stat, filiala Rezina, a stăruit asupra mai multor aspecte referitoare la organizarea activității serviciilor publice teritoriale din raionul Rezina, după care fiecare conducător, prezent la întrunire, a relatat pe scurt despre starea de lucruri în subdiviziunea pe care o gestionează, inclusiv cea referitoare la cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19.

Aculina POPA

 

Acasă

În sus