Pentru o vacanță în siguranță

            Elevii din Republica Moldova, începând cu data de 24 octombrie 2020, se află în vacanța de toamnă. În legătură cu acest fapt, pe întreg teritoriul a fost dat start operațiunii speciale „Grija”,având drept scop asigurarea ordinii şi securității publice în perioada vacanței de toamnă (24.10.2020 - 01.11.2020), eficientizarea măsurilor orientate la prevenirea,...

Festivalul local „Meșterul din mine” la a II-a ediție

         În ziua de 23 octombrie 2020, în incinta Casei de cultură din satul Țahnăuți a avut loc Festivalul „Meșterul din mine”. Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului „C.O.V.O.R.” (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere), implementat de AO „Andromeda”, în parteneriat cu APL Țareuca, BP „Afanasie Talpă” din satul Țahnăuți, finanțat de Ministerul...

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova, începând cu 26 octombrie 2020

         Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactualizat lista statelor, la revenirea din care se impune regim de autoizolare în Republica Moldova. În lista roșie, din 26 octombrie, se numără Germania, Austria, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Suedia. Israel, Polonia. România, Ucraina, Rusia... Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în ...Membrii Colegiului consultativ din raion s-au întrunit într-o ședință de lucru

         În dimineața zilei de azi, într-o ședință de lucru s-a întrunit Colegiul consultativ al unității administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din raionul Rezina. Ședința s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”, iar la lucrările ei a participat și președintele raionului, Valeriu Ciorici.

         În debutul ședinței, asistenței i-a fost oferită informație privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19 în raionul Rezina și acțiunile necesar de întreprins de către serviciile publice în scopul diminuării și combaterii acesteia. Din cele relatate de către Ion Cheptene, medic-epidemiolog la CSP Orhei, cei prezenți au conștientizat, încă o dată, gravitatea situației curente în teritoriul raionului la compartimentul respectiv.

         Președintele Valeriu Ciorici a reiterat necesitatea organizării muncii în instituții cu respectarea strictă a normelor de profilaxie a infecției, menționând că două direcții ale Consiliului raional se află în carantină pe motivul infectării unor angajați cu COVID-19.

         În continuare, a fost audiată informația privind situația de moment și acțiunile necesar de întreprins de către APL și serviciile publice în scopul pregătirii pentru buna funcționare în sezonul rece 2020-2021. Raportorii – Serghei Mihalache de la SRL „Orhei-Gaz”, filiala Rezina, Iurie Urechi de la SA „RED-Nord”, oficiul Rezina, Alexandru Ucrainciuc de la SA „Drumuri-Orhei”, districtul Rezina, au vorbit despre starea de lucruri în fiecare domeniu. Cu mici excepții, conducătorii acestor 3 structuri au declarat că sunt pregătiți pentru a face față rigorilor în activitatea pe timp de iarnă.

         Totodată, dumnealor au expus și problemele cu care se confruntă și pentru depășirea cărora este necesară implicarea administrației raionale.

         Pe final, Ruslan Socol, șef-adjunct al OT Orhei a Cancelariei de Stat, filiala Rezina, a stăruit asupra mai multor aspecte referitoare la organizarea activității serviciilor publice teritoriale din raionul Rezina, după care fiecare conducător, prezent la întrunire, a relatat pe scurt despre starea de lucruri în subdiviziunea pe care o gestionează, inclusiv cea referitoare la cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19.

Aculina POPA

 

Acasă

În sus