Stimaţi lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

         Consemnată  anual în a treia duminică a lunii septembrie, Ziua lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei îmi oferă plăcutul prilej să Vă  transmit sincere felicitări şi urări de bine tuturor celor care activează în acest domeniu. Îmi exprim întreaga recunoștinţă pentru eforturile Dumneavoastră în deservirea și consilierea socială a populaţiei, pentru implicarea, dăruirea de care daţi dovadă&nbs...

Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 a fost constituit

         Prin Hotărârea nr. 4219 din 11 septembrie 2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 în componență numerică din 9 membri. Prin aceeași hotărâre, CEC a apărobat și componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26, după cum urmează:          1. Albu Aliona,...

Stimaţi silvicultori din raionul Rezina!

         Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcate tradiţional în mijlocul  lunii septembrie, Vă adresez cele mai sincere şi cordiale felicitări cu urări de bine şi prosperitate.          În numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, îmi exprim recunoștința profundă pentru contribuţia pe care o aduceţi în administrarea şi gospodărirea durabilă a pădurilor...Activitatea instituțiilor culturale din Republica Moldova în condițiile pandemiei COVID-19, în atenția deputaților

        Informația privind activitatea instituțiilor culturale din Republica Moldova în condițiile pandemiei COVID-19 a fost audiată, ieri, 05 august, la ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

        Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a anunțat că bibliotecile și muzeele activează în regim obișnuit de mai bine de două luni, cu respectarea normelor epidemiologice. Totodată, de la 1 august, în conformitate cu măsurile de relaxare, adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, instituțiile teatral-concertistice și-au reluat repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

        Fiecare instituție de cultură a fost familiarizată cu cele două instrucțiuni elaborate de Ministerul educației, culturii și cercetării, fiind obligată să le respecte. Este vorba despre Instrucțiunea privind măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 la desfășurarea repetițiilor și a activităților de pregătire a artiștilor în instituțiile teatral-concertistice, precum și cea cu privire la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale, în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema.

        ”Sunt mai multe măsuri de precauție care trebuie luate de instituțiile culturale: menținerea distanței fizice, igienizarea mâinilor, evitarea contactelor între artiști, dezinfecția instrumentelor muzicale și a suprafețelor de lucru, termometria în fiecare dimineață. Chiar dacă este complicat, am solicitat respectarea acestor măsuri”, a menționat Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol.

        Totodată, evenimentele/acțiunile culturale care urmează a fi desfășurate în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul educației, culturii și cercetării. Potrivit Secretarului de stat, săptămâna trecută au fost organizate primele evenimente de acest fel, iar, în această săptămână, pe adresa Ministerului au parvenit alte propuneri de evenimente în aer liber.

        Ministerul educației, culturii și cercetării recomandă organizatorilor de evenimente să amenajeze spațiul astfel încât să fie menținută distanța fizică de 1 metru între persoane, să fie măsurată temperatura tuturor participanților la eveniment, precum și efectuarea triajului observațional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

        Andrei Chistol a declarat că, la următoarea ședință a Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică, va fi înaintată propunerea de a extinde numărul de participanți la evenimentele în aer liber, precum și propuneri ce vizează activitatea caselor de cultură.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acasă

În sus